Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2005 07:00
A- A A+

Σταδιακή βελτίωση του καιρού, με παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ, στα ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων τις πρωϊνές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά, βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μείον έξι (-6) έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα στο Ιόνιο ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μείον τέσσερις (-4) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Πρόσκαιρες νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μείον έναν (-1) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις, με ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά, τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών παροδικών βροχών τις πρωϊνές ώρες, κυρίως στα νότια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις βορειότερες περιοχές, θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια, θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον δύο (-2) έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές, προβλέπει για αύριο Παρασκευή, η ΕΜΥ. Από το βράδυ σταδιακά, οι βροχές θα ενταθούν. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και αργότερα στο Ιόνιο τοπικά θυελλώδεις. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωΐ, στα ηπειρωτικά, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή