Δ. Τζανακόπουλος: «Όχι» σε νέα μέτρα

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 00:54
UPD:00:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο κ. Τζανακόπουλος παραδέχθηκε ότι η καθημερινότητα δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε η κυβέρνηση, ωστόσο, όπως είπε, ότι έχουν γίνει βήματα και έχουν υπάρξει νίκες και πως θα συνεχίσουν να υπάρχουν (φωτ. αρχείου).

 

A- A A+

«Τα 4,5 δισ. που ζητεί το ΔΝΤ δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αποδεκτά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να δεχτεί τη νομοθέτηση νέων μέτρων.

Σε συνέντευξή του στο Kontra Channel, ο κ. Τζανακόπουλος στάθηκε στις διαφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι το Ταμείο επιμένει σε παράλογες απαιτήσεις για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος.

«Αυτό που επιδιώκουμε», είπε, «είναι στο Eurogroup της 26ης Γενάρη να ληφθεί μια απόφαση που θα ανοίγει τον δρόμο για να κλείσει η αξιολόγηση όσο το δυνατόν συντομότερα, με κομβική ημερομηνία την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ, στις 9 Μαρτίου».

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης και ανέφερε ότι είναι ανοικτή η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Είπε επίσης ότι το 2018 θα επιτευχθεί ο στόχος για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα, ωστόσο επέμεινε ότι η διατήρηση του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι αναποτελεσματική. 

Κάλεσε εξάλλου τη Ν.Δ. να απαντήσει: «Να αποδεχτούμε τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ; Να αφήσουμε στην άκρη τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για μετά το πρόγραμμα; Αν αυτή είναι η θέση της θα πρέπει να βγει να την πει στον ελληνικό λαό», σημείωσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος παραδέχθηκε ότι η καθημερινότητα δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε η κυβέρνηση, ωστόσο, όπως είπε, ότι έχουν γίνει βήματα και έχουν υπάρξει νίκες και πως θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή