Κωνσταντινούπολη: Σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο Reina

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 23:25
UPD:17/01/2017 10:26

Δείτε τη στιγμή της σύλληψης

A- A A+

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης τον δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Reina την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο συλληφθείς με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, εντοπίστηκε στη συνοικία Esenyurt, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας κρυβόταν σε σπίτι -πιθανώς φίλου του-, ενώ είχε μαζί του τον τετράχρονο γιο του.

REUTERS

Tο όνομα του συλληφθέντος είναι Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, κάτω από άκρα μυστικότητα, είχε συλληφθεί και η σύζυγός του, σε προηγούμενη επιχείρηση της αστυνομίας.

Κατά την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Reina, λίγα λεπτά μετά από την αλλαγή του έτους, έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 69.

Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Τα συγχαρητήριά του προς την τουρκική αστυνομία για τη σύλληψη εξέφρασε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς. «Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμός μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή