Σημαντική διάκριση για τον Έλληνα μουσικό Διονύση Γραμμένο

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 20:08
ElleLogan

Ο Διονύσης Γραμμένος έγινε ευρέως γνωστός το 2008, όταν σε ηλικία 18 ετών, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 14ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Νέοι Μουσικοί» της Eurovision.

A- A A+

Με ακόμα μια σημαντική διάκριση έκλεισε το 2016 για τον Διονύση Γραμμένο.  Ο διακεκριμένος Έλληνας μουσικός, διηύθυνε την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μάλτας, στη μεγάλη συναυλία που δόθηκε στη Βαλέτα την παραμονή της πρωτοχρονιάς, υπό την αιγίδα αλλά και την παρουσία της Προέδρου της Μάλτας, Μαρία Λουίζα Κολέιρο Πρέκα.

Η συναυλία αυτή ήρθε σε συνέχεια της περσινής του συμμετοχής στο φημισμένο Φεστιβάλ μουσικής του Άσπεν, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ κλασικής μουσικής στις ΗΠΑ. Είναι ο πρώτος Έλληνας μουσικός που προσκλήθηκε να διευθύνει στο Άσπεν, κατόπιν επιλογής του από τον διευθυντή του Φεστιβάλ Robert Spano, μουσικό διευθυντή της Atlanta Symphony Orchestra και βραβευμένο με έξι βραβεία Grammy, και αυτό αποτελεί μια ξεχωριστή τιμή και αναγνώριση ως ένας από τους πιο χαρισματικούς διευθυντές ορχήστρας της γενιάς του.

MARCOBORGGREVE

Ο Διονύσης Γραμμένος έγινε ευρέως γνωστός το 2008, όταν σε ηλικία 18 ετών, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 14ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Νέοι Μουσικοί» της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη - ο πρώτος κλαρινετίστας που έτυχε αυτής της διάκρισης στην ιστορία του διαγωνισμού. 

Σήμερα, στα 27 του έχει ήδη μια μακρά και πετυχημένη καριέρα, που περιλαμβάνει συνεργασίες με φημισμένα μουσικά σύνολα και ορχήστρες, ενώ έχει εμφανιστεί σε μεγάλες αίθουσες όπως το Carnegie Hall, το Barbican, το Concertgebouw του Άμστερνταμ, τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, την Cité de la Musique στο Παρίσι κ.ά.

Στα άμεσα πλάνα του είναι οι εμφανίσεις του με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ντούισμπουργκ και μέσα στον Φεβρουάριο εμφανίσεις με την Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου και στο Φεστιβάλ Klara της Βελγικής Ραδιοφωνίας στην Αμβέρσα ενώ για το 2018 θα συνεργαστεί ως μαέστρος με την Όπερα του Καναδά στο Τορόντο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς