Το Ισλαμικό Κράτος έκοψε στα δύο την ελεγχόμενη από τον Άσαντ Ντέιρ Εζόρ

Στην ανατολική Συρία
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 18:37
UPD:18:43
REUTERS/STRINGER

«Οι τρομοκράτες του Ι.Κ. απέκοψαν την οδική σύνδεση ανάμεσα στις συνοικίες της Ντέιρ Εζόρ και το στρατιωτικό αεροδρόμιο», μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση (φωτ. αρχείου).

 

A- A A+

Το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να αποκόψει το στρατιωτικό αεροδρόμιο από τις υπόλοιπες περιοχές που ελέγχει το συριακό καθεστώς στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό.

Οι τζιχαντιστές προέλασαν τη Δευτέρα, τρίτη ημέρα της ευρείας κλίμακας επίθεσης που εξαπέλυσαν εναντίον του τομέα, του τελευταίου που παραμένει εκτός του ελέγχου τους σε όλη την επαρχία Ντέιρ Εζόρ, η οποία γειτονεύει με το Ιράκ κι είναι πλούσια σε κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου.

«Οι τρομοκράτες του Ι.Κ. απέκοψαν την οδική σύνδεση ανάμεσα στις συνοικίες της Ντέιρ Εζόρ και το στρατιωτικό αεροδρόμιο», μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το Ι.Κ. επιτέθηκε και κατέλαβε θέσεις του στρατού, δυτικά του αεροδρομίου, κόβοντας έτσι τον δρόμο που συνδέει την πόλη και το αεροδρόμιο. «Μονάδες του στρατού διεξάγουν μια αντεπίθεση για να ανακαταληφθούν οι θέσεις που χάθηκαν», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή