Τέλη Μαρτίου στο Λευκό Οίκο ο Μαχμούντ Αμπάς

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2005 21:20
A- A A+

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον στα τέλη Μαρτίου, ανακοινώθηκε σήμερα από παλαιστίνιο αξιωματούχο στη Ραμάλα.

Θα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής στο Λευκό Οίκο από το 2001 που ανέλαβε την προεδρία ο Τζόρτζ Μπους. Ο κ. Αμπάς είχε γίνει δεκτός στο Λευκό Οίκο το καλοκαίρι του 2003, αλλά ως πρωθυπουργός του εκλιπόντος Γιάσερ Αραφάτ.

Ο Μαχμούντ Αμπάς έγινε σήμερα δεκτός από τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας, τον οποίο και ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της συνόδου που πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη στο Λονδίνο με θέμα τις παλαιστινιακές μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης SABA μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Αλι Αμπντάλα Σάλεχ προτίθεται να φιλοξενήσει αυτό το μήνα μία συνάντηση μεταξύ του Μαχμούντ Αμπάς και του Χάλεντ Μεσάλ, εξόριστου ηγέτη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, προκειμένου να συζητηθεί η κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ.

Τέλος, ο μουφτής της Ιερουσαλήμ, η ανώτερη θρησκευτική αρχή στα Παλαιστινιακά Εδάφη, δήλωσε ότι εξετάζει αυτές τις μέρες τους φακέλους καταδικασμένων σε θάνατο Παλαιστινίων που του διαβιβάστηκαν από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Αμπάς είναι αρμόδιος να επικυρώσει τις καταδίκες σε θάνατο, προκειμένου αυτές να εκτελεσθούν.

Οι τελευταίες εκτελέσεις έγιναν τον Αύγουστο του 2002.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή