Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2005 07:00
A- A A+

Παγετό νωρίς το πρωΐ, στα κεντρικά και βόρεια, με άνοδο της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας και σταδιακή επικράτηση πολύ ισχυρών νοτίων ανέμων στα δυτικά, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν και τη νύχτα στη Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς και αργότερα νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μείον επτά (-7) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά. Αργά τη νύχτα, τα φαινόμενα θα ενταθούν. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που τη νύχτα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να βρέξει. Ανεμοι: Ασθενείς και αργότερα νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μείον τρεις (-3) έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, που το απόγευμα θα γίνουν νότιοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις βορειότερες περιοχές, θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που αργά τη νύχτα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να βρέξει. Οι άνεμοι, θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, που αργότερα θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον δύο (-2) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, θα είναι κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για αύριο Σάββατο, η ΕΜΥ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις πολύ ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα, πάντως, από το απόγευμα και από τα δυτικά, θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν και στα ανατολικά νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή