Στο Μοντ Πελεράν 18 - 20/1 η διάσκεψη των τεχνοκρατών για το Κυπριακό

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 14:03
UPD:15:36
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, από τις 18 ως τις 20 Ιανουαρίου, θα συνεχιστεί σε επίπεδο τεχνοκρατών η συζήτηση για ρύθμιση των θεμάτων ασφάλειας και εγγυήσεων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. 

Η ομάδα των τεχνοκρατών, στην οποία από κυπριακής πλευράς θα συμμετέχει ο διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, θα ετοιμάσει πόρισμα το οποίο θα παρουσιάσει, κατά πάσα πιθανότητα στις 23 Ιανουαρίου, στους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας, Τουρκίας, Βρετανίας.

Στην ομάδα θα μετέχουν επίσης -από τουρκοκυπριακής πλευράς- ο διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί, ο γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Παρσκευόπουλος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρίογλου, ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Άμυνας και Πληροφοριών του Foreign Office Τζόναθαν Άλεν και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ε.Ε. στα Ηνωμένα `Εθνη στη Γενεύη, Πέτερ Σόρενσεν.

Από πλευράς ΟΗΕ στο Μοντ Πελεράν θα βρίσκεται ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό, Έσπεν Άιντε, ο οποίος και θα έχει το ρόλο συντονιστή της ομάδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή