Σύνοδος Πρυτάνεων: Ιδιαίτερα θετικό κλίμα με Γαβρόγλου

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 16:53
UPD:18:27
INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η επεξεργασία των θεμάτων θα συνεχιστεί στην 83η Σύνοδο Πρυτάνεων η οποία θα πραγματοποιηθεί 26-28 Ιανουαρίου 2017 στην Αλεξανδρούπολη (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας και κατανόησης των προβλημάτων των ελληνικών πανεπιστημίων πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον υπουργο Παιδείας σήμερα Σάββατο, στο πλαίσιο της έκτακτης Συνόδου των Πρυτάνεων, σύμφωνα με το προεδρείο της Συνόδου.

Ο κ. Γαβρόγλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα Πανεπιστήμια στάθηκαν όρθια μέσα στην παρατεταμένη κρίση και ζήτησε συνεχή συνεργασία και συναίνεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Πανεπιστημίων.

Η επεξεργασία των θεμάτων θα συνεχιστεί στην 83η Σύνοδο Πρυτάνεων η οποία θα πραγματοποιηθεί 26-28 Ιανουαρίου 2017 στην Αλεξανδρούπολη. 

Στη σημερινή Σύνοδο παρέστησαν επίσης ο Γεν. Γραμματέας Ι. Παντή, ο Ειδικός Γραμματέας Γ. Ιωαννίδης και συνεργάτες του υπουργείου.

Και οι κ. Γαβρόγλου σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο χαρακτήρισε εποικοδομητική της συνάντηση, ευχαριστώντας τους Πρυτάνεις για το πνεύμα κατανόησης και, κυρίως, ουσιαστικής συνεννόησης.

Ανέφερε πως το υπουργείο είχε ήδη στείλει στους Πρυτάνεις αναλυτική εισήγηση για ρυθμίσεις διαφόρων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των μεταπτυχιακών. Υπήρξε ευρεία συναίνεση για όλες σχεδόν τις προτάσεις του Υπουργείου.  Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπών για να επιλυθούν επιμέρους λεπτομέρειες. Όπως είπε, για πρώτη φορά οι επιτροπές αυτές θα περιλαμβάνουν εκπροσώπους της Συνόδου Πρυτάνεων Πανεπιστημίων, της Συνόδου Προέδρων των ΤΕΙ και της Συνόδου Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων.

Ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις σύντομα, ώστε τα συμπεράσματα να παρουσιαστούν στην επόμενη Σύνοδο Πρυτάνεων στις 28 Ιανουαρίου, για να προχωρήσουμε άμεσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί μια αισιόδοξη αρχή για την συνεργασία μας, κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή