Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2005 07:00
A- A A+

Νεφώσεις, με βροχές, στις περισσότερες περιοχές της χώρας και χιόνια στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με σποραδικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Τη νύχτα, θα χιονίσει και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψλόμετρο. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί, που από το απόγευμα, θα στραφούν σε βόρειους μέτριους και τοπικά ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή πτώση θα σημειωθεί από το απόγευμα.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι, θα χιονίσει στα ορεινά και τη νύχτα και σε περιοχές της Ηπείρου, με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και το απόγευμα θα βρέξει, κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κυρίως στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το απόγευμα δυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, με βροχή και αργότερα χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το βράδυ στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή πτώση θα σημειώσει από το απόγευμα.

Ο καιρός αύρριο

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και το πρωΐ στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά βόρεια ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με χαμηλό υψόμετρο. Από τις βραδυνές ώρες, στα βορειοδυτικά, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, βόρειοι, μέτριοι και βαθμιαία ισχυροί και στα υπόλοιπα, δυτικοί νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή