Μέχρι τα τέλη Μαρτίου η αναδίπλωση των συριακών στρατευμάτων στο Λίβανο

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2005 15:36
UPD:15:39
A- A A+

Η αναδίπλωση των συριακών στρατευμάτων στον ανατολικό Λίβανο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου και τότε οι στρατιωτικές ηγεσίες της Συρίας και του Λιβάνου θα αποφασίσουν τον χρόνο παραμονής των στρατευμάτων της Σιρίας εκεί.

Αυτό αποφασίστηκε –όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση- κατά τη διάρκεια της συνάντησης των προέδρων της Συρίας, Μπασάρ Ασαντ, και του Λιβάνου, Εμίλ Λαχούντ, στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού.

Οι δύο πρόεδροι ανακοίνωσαν ότι σέβονται όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που καλεί τη Συρία να απομακρύνει τα στρατεύματά της από το Λίβανο. «Οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν την προσήλωσή τους στη συμφωνία της Τάεφ και τους μηχανισμούς της (...) και το σεβασμό τους σε όλες τις αποφάσεις που απορρέουν από τη διεθνή νομιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης 1559», αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη σημερινή συνάντηση στη Δαμασκό.

Εν τω μεταξύ, Γερμανία και η Γαλλία κάλεσαν σήμερα τη Συρία να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων και των υπηρεσιών της από το Λίβανο.

Σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν μετά τη συνάντησή τους στο Μπλόμπεργκ της βόρειας Γερμανίας, ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ και ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής «ελεύθερων και αδιάβλητων εκλογών, ώστε ο λιβανικός λαός να αυτοπροσδιοριστεί δημοκρατικά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή