Η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 19:35
UPD:19:46
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία το ίδιο καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιηθεί σε επίθεση κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ το 2014 και το 2016 κατά του κτηρίου που στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικό (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η «Οργάνωση Επαναστικής Αυτοάμυνας» βρίσκεται πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όπως δείχνει η εργαστηριακή ανάλυση στους τρεις κάλυκες που βρέθηκαν στον χώρο. Σύμφωνα με την αστυνομία το ίδιο καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιηθεί σε επίθεση κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ το 2014 και το 2016 κατά του κτηρίου που στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικό.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις σε τρεις κάλυκες φυσιγγίων καθώς και μεταλλικά θραύσματα βολίδων πυροβόλου όπλου, που βρέθηκαν στο χώρο ένοπλης επίθεσης, χθες το πρωί, κατά αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ προέκυψε ότι το ίδιο πυροβόλο όπλο (πολεμικό τυφέκιο 7,62 mm Καλάσνικοφ ) έχει χρησιμοποιηθεί και στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • στην ένοπλη επίθεση, την 24 Μαΐου 2014, κατά των γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στην ίδια ως άνω διεύθυνση και
  • στην ένοπλη επίθεση την 31 Ιουλίου 2016 κατά του κτιρίου επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 14, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία του Μεξικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή