Ριάντ και ΗΠΑ αναμένουν πλήρη συριακή αποχώρηση από τον Λίβανο

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2005 20:36
UPD:21:27
A- A A+

Το υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας, στην εβδομαδιαία σύσκεψή του υπό την προεδρία του διαδόχου πρίγκιπα Αμπντάλα μπεν Αμπντέλ Αζίζ, χαιρέτισε την απόφαση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ για αναδίπλωση προς την κοιλάδα Μπεκάα πριν από τα τέλη Μαρτίου, και «αναμένει την εφαρμογή των μηχανισμών αποχώρησης και την ολοκλήρωση της αποχώρησης, στο εγγύς μέλλον, όλων των συριακών δυνάμεων που παραμένουν στο Λίβανο».

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι επιθυμεί να δει έργα και όχι λόγια από την Συρία. «Η Συρία πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και πλήρως από το έδαφος του Λιβάνου», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Μακλίλαν.

Ο Μισέλ Αούν, εξόριστος ηγέτης της χριστιανικής αντιπολίτευσης του Λιβάνου, υποστήριξε από από το Παρίσι ότι το σχέδιο αποχώρησης των συριακών στρατευμάτων αποτελεί έναν "ελιγμό" του Ασαντ προκειμένου να κερδίσει χρόνο.

Εν τω μεταξύ, περίπου 150.000 Λιβανέζοι, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας, πραγματοποίησαν αντισυριακή πορεία διαμαρτυρίας στη Βηρυτό με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης.

Οι διοργανωτές επισημαίνουν πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση από την κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι στις 16 Φεβρουαρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή