Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 07:11
UPD:13:58
A- A A+

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις 6:20 το πρωί κατά διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50.

Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός στο πόδι. Ο τραυματίας διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και σύμφωνα πάντα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, φέρει τραύματα πιθανόν από θραύσματα, στην κοιλιακή χώρα και τον μηρό.  

Σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης βρέθηκαν τρεις κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ ερευνάται εάν έδρασε μόνος ή αν στην επίθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, πιθανότητα με καλάσνικοφ, εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, αλλάζοντας τη νυχτερινή βάρδια.

EUROKINISSI

Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτήριο του ΠΑΣΟΚ. Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι κάλυκες που βρέθηκαν θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Φώφη Γεννηματά: Δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα», εκφράζοντας παράλληλα επικρίσεις για την «ανοχή» της κυβέρνησης στο «άβατο των Εξαρχείων».

«Σήμερα δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα. Χτύπημα που είχε ως στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ίδιο το κόμμα μας ως θεσμό της Δημοκρατίας» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά «οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της κυβέρνησης».

«Η κατάσταση αυτή στρέφεται πρωτίστως εναντίον της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Σήμερα δε θα μείνουμε στις πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι γνωστές και τις οποίες έχουμε καταγγείλει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι επισκέφθηκε τον αστυνομικό που τραυματίστηκε, όπως είπε, ελαφρά και του ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση. «Είναι ένας από εμάς. Η επίθεση εναντίον του αφορά όλους μας», παρατήρησε, ενώ κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση και συνεργασία. «Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της», κατέληξε.

Περαστικά στον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά την ένοπλη επίθεση ευχήθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, με μήνυμά του στο Twitter.

Την ένοπλη επίθεση καταδίκασε το ΚΚΕ, εκφράζοντας παράλληλα ευχές για ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε. Επισήμανε παράλληλα ότι η ενέργεια αυτή «δημιουργεί ερωτηματικά για τους δράστες και τις επιδιώξεις της επίθεσης».

Βολές κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. «Έχει παγωνιά, το ξέρω. Πολλοί δεν έχουν πάει στη δουλειά. Κάποιος όμως να ειδοποιήσει τον κ.Τόσκα ότι τώρα βγήκαν και καλάσνικοφ στο κέντρο» έγραψε ο κ. Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Εγκληματικές ενέργειες είναι απαράδεκτες στη Δημοκρατία και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Η Ένωση Κεντρώων καταδίκασε με τη σειρά της την «τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση» υπογραμμίζοντας ότι «η βία από όπου και αν προέρχεται και όπου και αν στοχεύει, βρίσκει αντίθετη ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Την επίθεση καταδίκασε η Δημοκρατική Αριστερά, κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρα δολοφονική, τρομοκρατική» ενέργεια «εις βάρος της δημοκρατίας». Η ΔΗΜΑΡ επέρριψε παράλληλα ευθύνες στην κυβέρνηση η οποία, όπως επισήμανε, «συνεχίζει να αδιαφορεί για την δημιουργία γκέτο στο κέντρο της Αθήνας βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

NAFTEMPORIKI.GR

«Οι ευθύνες της είναι μεγάλες καθώς παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις παρουσιάζει πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει το γαϊτανάκι των επιθέσεων, στερώντας από τους πολίτες το δικαίωμα στην ασφάλεια», ανέφερε η ΔΗΜΑΡ, ευχόμενη παράλληλα περαστικά στον αστυνομικό που τραυματίστηκε.

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση εξέφρασε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ευχόμενος «γρήγορη ανάρρωση» στον αστυνομικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή