Στα «λευκά» η Αττική

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 20:48
UPD:10/01/2017 01:35

Δείτε τις φωτογραφίες

A- A A+

Στα «λευκά» έντυσε την Αθήνα το χιόνι το οποίο άρχισε να πέφτει λίγο μετά τις 19.30 τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα. Η χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα σε οδικές αρτηρίες της Αττικής, ενώ λόγω του παγετού, τα περισσότερα σχολεία του νομού θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει νωρίτερα ότι οι χιονοπτώσεις θα ήταν έντονες σε περιοχές όπως το Βόρειο Αιγαίο, η Εύβοια και οι Σποράδες, ενώ στα λευκά αναμενόταν να ντυθούν περιοχές και στην Αττική, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

NAFTEMPORIKI.GR

Ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη. 

Αττική: Προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω της χιονόπτωσης

Προβλήματα σε οδικές αρτηρίες της Αττικής προκάλεσε η χιονόπτωση που έπληξε τον νομό το βράδυ της Δευτέρας.

Ειδικότερα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης (414) έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου, λόγω της χιονόπτωσης στην περιοχή.

Κλειστή για τα οχήματα παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ και η λεωφόρος Διονύσου από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως την περιοχή Ανατολή, αλλά και η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς καζίνο.

Τα μεσάνυχτα διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Καρέα από την Ηλιούπολη, στη λεωφόρο Κατεχάκη από την οδό Πίνδου, στον περιφερειακό Λυκαβηττού από το ύψος της οδού Γλύκωνος, στις οδούς Πρωτοπαπαδάκη και Βενιζέλου στο Γαλάτσι, καθώς και στις οδούς Καρπενησιώτη και Μουσών στο Ψυχικό.

Επιπλέον, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία έχει διακοπεί για τα φορτηγά οχήματα από το 4ο χιλιόμετρο παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ η κίνηση των υπολοίπων οχημάτων γίνεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, αλλά και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

NAFTEMPORIKI.GR
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική την Τρίτη

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα περισσότερα σχολεία στην Αττική, λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού, όπως ενημέρωσαν οι κατά τόπους δημοτικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί στην Αθήνα και των προβλέψεων για παγετό τις πρωινές ώρες, αύριο Τρίτη, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, θα παραμείνουν κλειστά. Ο δήμος Αθηναίων ζητεί από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως αναγκαίες, λόγω του πάγου που αναμένεται να σχηματιστεί σε πεζοδρόμια της πόλης.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανής, Γαλατσίου, Ηλιουπόλεως, Δάφνης – Υμηττού, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στους 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής (Αχαρνές, Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαραθώνας, Μαρκόπουλο, Παιανία, Παλλήνη, Σπάτα - Αρτέμιδα, Ραφήνα - Πικέρμι, Σαρωνικός, Ωρωπός).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλους τους δήμους.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Κηφισιάς, Πεντέλης, Παπάγου – Χολαργού, Βριλησσίων, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης –Ψυχικού, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου.

NAFTEMPORIKI.GR

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου – Ταύρου, Αγ. Δημητρίου, Π. Φαλήρου. Στο Δήμο Καλλιθέας κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού τομέα κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Ιλίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περιστερίου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Πειραιά, Κορυδαλλού, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περάματος, Νίκαιας - Ρέντη.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Σαλαμίνας, Αίγινας, Αγκιστρίου, Τροιζηνίας, Πόρου.

Εξάλλου, δεν θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί και όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Διονύσου (Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου, Ροδόπολης, Σταμάτας) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

NAFTEMPORIKI.GR

Η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει ότι επειδή ο οικείος Δήμος μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση, ενδέχεται με αποφάσεις των Δημάρχων να μην λειτουργήσουν και άλλα σχολεία. Έτσι για την καλύτερη ενημέρωσή τους οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους Δήμους.

Παράλληλα ανοικτοί παραμένουν και οι σταθμοί του Μετρό: Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο, Συγγρού - Φιξ και Ελαιώνας αλλά και οι θερμαινόμενοι χώροι της Περιφέρειας Αττικής.

Φωτορεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή