Κλειστά σχολεία και την Τρίτη σε διάφορες περιοχές της χώρας

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 16:10
UPD:10/01/2017 01:22
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
A- A A+

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας είτε λόγω του συνεχιζόμενου χιονιά και του παγετού.

Συγκεκριμένα, κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. 

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το νομό της Λάρισας με αποφάσεις των δημάρχων, καθώς αναμένεται νέο κύμα επιδείνωσης του καιρού με χιονοπτώσεις από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και την Τρίτη.

Κλειστά θα παραμείνουν και σχολεία της Πάτρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Πατρέων, κλειστά θα μείνουν αύριο το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Κάτω Καστριτσίου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σελλών, το 65ο νηπιαγωγείο και το 59ο δημοτικό σχολείο, που βρίσκονται στην περιοχή της Βούντενης.

Επίσης, αύριο, λόγω της πρόβλεψης για δημιουργία παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες, η προσέλευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στο 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο Παραλίας και στο 1ο το 2ο το 3ο και το 4ο νηπιαγωγείο Παραλίας.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. 

Επίσης, κλειστά θα είναι και αύριο και τα σχολεία στην Αιγιαλεία, κυρίως λόγω του παγετού.

Στο δήμο Δυτικής Αχαΐας δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα δημοτικά σχολεία στις κοινότητες Πηγάδια Σαντομέρι, Πόρτες Μιχόι, Βελιτσές και Σπάτα.

Στην Αιτωλοακαρνανία τώρα και συγκεκριμένα στο δήμο Ναυπακτίας θα παραμείνουν αύριο κλειστά το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Δάφνης, καθώς και το νηπιαγωγείο Ξηροπηγάδου, ενώ στο δήμο Μεσολογγίου, τα δημοτικά σχολεία στις τοπικές κοινότητες Ελληνικά, 'Αγιος Θωμάς και Σταμνά, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στις 9:00 το πρωί.

Με αλλεπάλληλες αποφάσεις των δημάρχων Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών, Αρριανών και Ιάσμου, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

Στην Ροδόπη επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ολικού παγετού, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο των τεσσάρων δήμων της περιοχής.

Κλειστά θα μείνουν για άλλη μία μέρα και τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Τόσο η υφιστάμενη κατάσταση όσο και οι θερμοκρασίες, ανεξάρτητα από τον όγκο του χιονιού, που φτάνουν μέχρι και τους -15 βαθμούς Κελσίου σε κατοικημένες περιοχές, δείχνουν ότι δε μπορεί να υπάρξει θεαματική μεταβολή των συνθηκών, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η αναστολή έναρξης των μαθημάτων για μία ακόμη ημέρα.

Εξάλλου, εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της παγωνιάς που επικρατεί στο σύνολο της δυτικής Μακεδονίας, με το θερμόμετρο κατά μέσο όρο να κυμαίνεται στους -10 βαθμούς κελσίου, αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοϊου, Σερβίων Βελβεντού, Γρεβενών, Δεσκάτης, Καστοριάς, 'Αργους Ορεστικού, Νεστορίου, Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη οι σχολικές μονάδες στα Χανιά, εκτός από αυτές που βρίσκονται στο δήμο Αποκορώνου και στο Έλος Κισσάμου. Επίσης, οι μαθητές (Α' Βάθμιας και Β Βάθμιας) από τον πρώην Δήμο Ιναχωρίου και από το χωριό Σηρικάρι του Δήμου Κισσάμου που δεν θα προσέλθουν αύριο στα σχολεία, λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο θα θεωρούνται δικαιολογημένα απόντες.

Κλειστό θα παραμείνει και αύριο το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, προκάλεσαν σοβαρές βλάβες στο σύστημα θέρμανσης το οποίο τέθηκε εκτός λειτουργίας από χθες. 

Και στη Θεσσαλονίκη όμως, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα ανοίξουν σε 13 από τους 14 δήμους του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης. Αργά το απόγευμα αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις και για τον δήμο Θέρμης, όπου σήμερα τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου. Με ανακοίνωση της η δημοτική αρχή τονίζει πως «αν και τα συστήματα θέρμανσης των σχολείων έχουν τεθεί σε λειτουργία από την περασμένη Πέμπτη διασφαλίζοντας τη θέρμανση των σχολικών κτηρίων, λόγω του ισχυρού παγετού τίθεται ζήτημα για την ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στις σχολικές μονάδες».

Δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία, αλλά ούτε και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Χαλκηδόνος. Ωστόσο, η διοίκηση του Δήμου καλεί τους διευθυντές και το προσωπικό των σχολείων να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους, για να ελέγξουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ κλειστό θα παραμείνει και το ΙΕΚ Σίνδου. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων και ο δήμαρχος, Ευθύμης Φωτόπουλος, αποφάσισε να μη λειτουργήσουν τα σχολεία καθώς υπάρχει εκτεταμένο πρόβλημα στην υδροδότηση λόγω των παγωμένων σωληνώσεων.

Στον Δήμο Θερμαϊκού η δημοτική αρχή λαμβάνοντας υπόψη το συνεχιζόμενο παγετό και τα προβλήματα ύδρευσης και θέρμανσης στα σχολεία αποφάσισε ότι και την Τρίτη δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια ούτε στο Δήμο Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή. Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στους δήμους Παύλου Μελά και Νεάπολης-Συκεών, όπου θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Και οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Ωραιοκάστρου, Πυλαίας - Χορτιάτη, Λαγκαδά και Αμπελοκήπων - Μενεμένης ανακοίνωσαν νωρίτερα πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη κλειστά, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ανακοίνωση για τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν αύριο, 10 Ιανουαρίου, εξέδωσε ο δήμος Θέρμης Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αυτήν λόγω προβλημάτων με το νερό και την θέρμανση δεν θα λειτουργήσουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας, το Γυμνάσιο Καρδίας, το 1ο Γυμνάσιο Τριλόφου, το Λύκειο Τριλόφου, το 2ο Νηπιαγωγείο Τριαδίου, το Νηπιαγωγείο Βασιλικών, το Νηπιαγωγείο Σουρωτής, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης και 5ο Νηπιαγωγείο Θέρμης, το 4ο Νηπιαγωγείο Θέρμης, το 2ο Λύκειο Θέρμης, το 3ο Νηπιαγωγείο Τριαδίου, το Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής, το Νηπιαγωγείο Σχολαρίου, το 2ο Νηπιαγωγείο Τριλόφου, το Γυμνάσιο Βασιλικών, το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης & ΤΕΕ, το 2ο Γυμνάσιου Τριλόφου και το ΕΕΕΚ Θέρμης. 

Λόγω χιονόπτωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία σε Περιστερά και Άγιο Αντώνιο. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Θέρμης θα λειτουργήσουν κανονικά. Κλειστός θα παραμείνει, λόγω προβλημάτων υδροδότησης που προκάλεσε ο παγετός, ο δημοτικός παιδικός σταθμός «Ελαφάκια». Όσοι γονείς έχουν ανάγκη, μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον βρεφονηπιακό παιδικό σταθμό «Μελισσόπουλα». Ο δήμος Θέρμης θα εκδώσει ανακοίνωση στις 7 το πρωί, καθώς λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ενδέχεται να παρουσιαστούν νέα προβλήματα.

Στο μεταξύ, δεν θα γίνουν αύριο μαθήματα στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αλλά οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην Ημαθία, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους δήμους Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας. Στη Νάουσα θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Στον δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Και στον δήμο Σιθωνίας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Στον δήμο Ηράκλειας Σερρών, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών. Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σερρών, που παρέμειναν κλειστοί σήμερα, αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική την Τρίτη

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα περισσότερα σχολεία στην Αττική, λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού, όπως ενημέρωσαν οι κατά τόπους δημοτικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί στην Αθήνα και των προβλέψεων για παγετό τις πρωινές ώρες, αύριο Τρίτη, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, θα παραμείνουν κλειστά. Ο δήμος Αθηναίων ζητεί από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως αναγκαίες, λόγω του πάγου που αναμένεται να σχηματιστεί σε πεζοδρόμια της πόλης.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανής, Γαλατσίου, Ηλιουπόλεως, Δάφνης – Υμηττού, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στους 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής (Αχαρνές, Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαραθώνας, Μαρκόπουλο, Παιανία, Παλλήνη, Σπάτα - Αρτέμιδα, Ραφήνα - Πικέρμι, Σαρωνικός, Ωρωπός).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλους τους δήμους.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Κηφισιάς, Πεντέλης, Παπάγου – Χολαργού, Βριλησσίων, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης –Ψυχικού, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου – Ταύρου, Αγ. Δημητρίου, Π. Φαλήρου. Στο Δήμο Καλλιθέας κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού τομέα κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Ιλίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περιστερίου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Πειραιά, Κορυδαλλού, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περάματος, Νίκαιας - Ρέντη.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων κλειστά θα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Σαλαμίνας, Αίγινας, Αγκιστρίου, Τροιζηνίας, Πόρου.

Εξάλλου, δεν θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί και όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Διονύσου (Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου, Ροδόπολης, Σταμάτας) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει ότι επειδή ο οικείος Δήμος μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση, ενδέχεται με αποφάσεις των Δημάρχων να μην λειτουργήσουν και άλλα σχολεία. Έτσι για την καλύτερη ενημέρωσή τους οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους Δήμους.

Παράλληλα ανοικτοί παραμένουν και οι σταθμοί του Μετρό: Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο, Συγγρού - Φιξ και Ελαιώνας αλλά και οι θερμαινόμενοι χώροι της Περιφέρειας Αττικής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή