Κυρ. Μητσοτάκης: Σημαντικό να υπάρξει εθνική γραμμή στο Κυπριακό

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 11:03
UPD:12:23
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρόσκληση του Πρωθυπουργού για ενημέρωση και πρόσθεσε ότι «έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, αλλά οι μεγάλες δυσκολίες είναι ακόμη μπροστά μας».

A- A A+

«Είναι σημαντικό να υπάρξει μία εθνική γραμμή για το Κυπριακό» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11.00 π.μ..

Υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι «είμαστε στην τελική φάση» των διαπραγματεύσεων. «Ελπίζω ότι δεν θα είναι και το τέλος της διαπραγμάτευσης, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά», πρόσθεσε.

Η ΑΥΓΗ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρόσκληση του Πρωθυπουργού για ενημέρωση, «έστω κι αν γίνεται την ημέρα που ξεκινούν οι διαβουλεύσεις στη Γενεύη» όπως ανέφερε. Είπε ακόμη ότι «έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, αλλά οι μεγάλες δυσκολίες είναι ακόμη μπροστά μας».

Εξέφρασε πάντως την ελπίδα ότι οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα μπορούν να συμφωνήσουν «σε ένα πλαίσιο κοινά αποδεκτό σε ό,τι αφορά την εθνική στρατηγική της χώρας» στο Κυπριακό.

Σχολιάζοντας την παρατήρηση του κ. Μητσοτάκη ότι η ενημέρωση των αρχηγών γίνεται σήμερα και όχι νωρίτερα, πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι ειδικά στο ζήτημα του Κυπριακού όπου κάθε ημέρα υπάρχουν εξελίξεις και προστίθενται παράμετροι, όσο πιο κοντά χρονικά στη διάσκεψη γίνεται ενημέρωση, τόσο πιο επικαιροποιημένη -και άρα πληρέστερη- είναι αυτή.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή