Βράβευση της Γιάννας Αγγελοπούλου απο τη ΔΟΕ

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2005 18:59
A- A A+

Με το βραβείο «Γυναίκες και αθλητισμός για το 2005» τιμήθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) η Γιάννα Αγγελόπολου.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της ΔΟΕ, στη Λωζάνη, από τον Ντένις Οσβαλντ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ και πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής για την Αθήνα, ως αναγνώριση της μεγάλης συνεισφοράς της κ. Αγγελοπούλου στη διεξαγωγή των επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων της ΔΟΕ στη Λοζάνη, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Όπως επισημαίνεται στο σκεπτικό της βράβευσης της Αγγελοπούλου, «ο επαγγελματισμός της και η έμπνευσή της αποτελούν για τις άλλες γυναίκες ένα σημαντικό κίνητρο προκειμένου να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και τη διοίκηση αθλητικών γεγονότων».

Από την πλευρά της κ. Αγγελοπούλου, αμέσως μετά τη βράβευσή της, δήλωσε: «Επ’ ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, είναι τιμή για μένα να αποδεχθώ αυτό το βραβείο, εκ μέρους των αμέτρητων ανθρώπων από κάθε περιοχή και κάθε πεδίο της ζωής, που συνεργάστηκαν για να καταστήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας μία γιορτή, μία μαγική εμπειρία»

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ευχαρίστησε την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου για την ακούραστη έμπνευσή της και την αποφασιστικότητά της, οι οποίες, όπως είπε, αποτέλεσαν το «κλειδί» για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αναγνωριστεί ο σημαντικός ρόλος των γυναικών στο αθλητικό και ολυμπιακό κίνημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή