Επιπλέον οικονομική ενίσχυση των αγροτών του Έβρου ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2005 19:40
A- A A+

Τις πλημμυρισμένες περιοχές στον Εβρο επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ενημερώθηκε από τεχνικούς της νομαρχίας Εβρου για τις καταστροφές που έχει υποστεί η περιοχή, αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της επιπλέον οικονομικής ενίσχυσης -πέραν των όσων προβλέπονται για φυσικές καταστροφές- των αγροτών του Εβρου και όπως είπε η επιπλέον αυτή οικονομική ενίσχυση θα περιλαμβάνεται στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή αύριο, κατά συζήτηση του θέματος των καταστροφών στον Εβρο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την εκπόνηση ενός συνολικού σχεδίου αποκατάστασης για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων με τη συνεργασία τοπικών φορέων και υπουργείων, καθώς και τη σύστασης ομάδας διοίκησης έργου με αποκλειστικό στόχο την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων και των καταστροφών. «Αυτό που δεν πρέπει να γίνει, είναι οι αλλεπάλληλες επισκέψεις υπουργών χωρίς συντονισμό», είπε ο κ. Παπανδρέου, από το χωριό Καστανιές που επισκέφθηκε λίγο αργότερα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης την ανάγκη προώθησης της διασυνοριακής συνεργασίας, που είχε ξεκινήσει επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με τον ίδιο ως υπουργό Εξωτερικών, με χρηματοδότηση από κοινοτικά προγράμματα, όπως το Intereg 3.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή