«Έμπηξε μια στριγκλιά σαν να γκρεμιζόταν σε άβυσσο»

Το θρίλερ «Το στρίψιμο της βίδας» του Τζέφρι Χάτσερ στο θέατρο Άνεσις
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 10:30
A- A A+

«…Έμπηξε μια στριγκλιά σαν να γκρεμιζόταν σε άβυσσο, κι έτσι που τον άδραξα, ήταν σαν να τον έπιασα την ώρα που έπεφτε. Τον έπιασα, ναι, τον κρατούσα… μα ύστερα από ένα λεπτό, άρχισα να νιώθω τι ήταν πραγματικά αυτό που κρατούσα. Ήμασταν μονάχοι με τη γαλήνια μέρα, και η καρδούλα του, στερεμένη, είχε σταματήσει…».

Ακροβατώντας ανάμεσα στο πραγματικό και το υπερπραγματικό, την αίσθηση και την παραίσθηση, την αγωνία, την υπαινικτικότητα και τον ίδιο τον τρόμο του θανάτου, το έργο του Τζέφρι Χάτσερ, «Το στρίψιμο της βίδας», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Δημοσθένη Παπαδόπουλου, στο θέατρο Άνεσις, από τις 10 έως τις 31 Ιανουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για τη διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος τρόμου του Χένρι Τζέιμς, ο οποίος έγραφε στα σημειωματάριά του: «Το σημαντικό είναι να παρουσιάσει κανείς το θαυμαστό και το παράξενο, περιοριζόμενος σχεδόν αποκλειστικά στο να δείξει την αντανάκλασή τους πάνω σε μιαν ευαισθησία, αναγνωρίζοντας ότι το κυριότερο στοιχείο συνίσταται σε κάποια δυνατή εντύπωση που προκαλούν και η οποία γίνεται έντονα αισθητή».

Εγκλωβισμένη σε ένα παιχνίδι νοητικών παραδοξοτήτων

Στη μυστηριώδη και σκοτεινή ιστορία του έργου, μια γκουβερνάντα, φτωχή κόρη ενός πάστορα, διαβάζοντας μια αγγελία, έρχεται σε επικοινωνία με το μελλοντικό αφεντικό της και, σύντομα, αναλαμβάνει χρέη παιδαγωγού. Ο γοητευτικός κύριός της, της έθεσε έναν όρο: να μην τον ενοχλήσει ποτέ. Η κοπέλα καταφθάνει στο εξοχικό σπίτι, γοητεύεται από τη γνωριμία με τη μικρή της μαθήτρια, ενώ, ύστερα από δύο μέρες, γνωρίζει και τον νεαρό μαθητή της, ο οποίος επιστρέφει από το σχολείο του αποβεβλημένος, εξαιτίας της διαγωγής του.

Σταδιακά, η γκουβερνάντα αρχίζει να βλέπει φασματικές παρουσίες που δεν γνωρίζει και καταλήγουν να γίνουν για την ίδια εμμονή. Εγκλωβισμένη σε ένα παιχνίδι νοητικών παραδοξοτήτων, μυστηριωδών σκιών και μεταφυσικής ατμόσφαιρας, παρακολουθεί το φανταστικό να εισβάλλει στην καθημερινότητά της και να της επιβάλλεται ως μία πιθανή εκδοχή της πραγματικότητας.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση - σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, σκηνικά: Σταύρος Λίτινας, κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, εικαστική επιμέλεια: Αλίνα Αναστασιάδη, φωτογραφίες: Μελίνα Δόσιου, video - trailer: Filmotomy. Παίζουν: Θάλεια Ματίκα, Ιάσων Παπαματθαίου. 

Πληροφορίες

Θέατρο Άνεσις: λεωφ. Κηφισίας 14 - Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 7488881 - 2 (ώρες ταμείου: 10.00 - 13.00 και 17.00 - 21.00). Τιμές εισιτηρίων: προσφορά προπώλησης από 10 ευρώ, με ισχύ έως και την παραμονή της έναρξης των παραστάσεων. Προπώληση εισιτηρίων: ταμείο θεάτρου, καταστήματα: Viva (The Mall Athens) και στο Viva Wallet Mobile App, Public, Ιανός, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: theatroanesis.gr, viva.gr, puplic.gr, ianos.gr, mediamarkt.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς