Γερμανία: CDU και CSU συγκλίνουν για το μεταναστευτικό

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 17:32
UPD:17:35
REUTERS/LEONHARD FOEGER

Τα δύο συντηρητικά κόμματα χάνουν ψηφοφόρους προς την εθνικιστική δεξιά, με όλο και πιο έντονα ακροδεξιά χρώματα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

A- A A+

Σε κοινή γραμμή για το μεταναστευτικό - προσφυγικό συγκλίνουν οι κεντροδεξιοί σύμμαχοί και κυβερνητικοί εταίροι στη Γερμανία, Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) και Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας, επί τη βάσει ενός «ευέλικτου» ορίου για τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που θα εισέρχονται κάθε χρόνο στη χώρα.

Ο συμβιβασμός στον οποίο φαίνεται να καταλήγουν τα δύο κόμματα, τα οποία διατηρούν κοινή κοινοβουλευτική ομάδα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, είναι αποτέλεσμα της ανησυχίας τους ότι οι διαφορές τους στο μεταναστευτικό - προσφυγικό ενδέχεται να τους κοστίσουν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017.

Η πρόταση συνυπογράφεται από τον βουλευτή της βαυαρικής CSU Στέφαν Μάγερ και τον βουλευτή της CDU Άρμιν Σούστερ και απευθύνεται τόσο στην ηγέτιδα της δεύτερης και καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, όσο και στον ηγέτη των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ.

Η CSU επιθυμεί ετήσιο όριο το οποίο να μην υπερβαίνει τους 200.000 αιτούντες άσυλο, με τον κ. Ζεεχόφερ να έχει δηλώσει ότι δεν είναι πλέον αυτονόητο ότι το κόμμα του θα στηρίξει κυβέρνηση υπό την κ. Μέρκελ εάν δεν λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τα δύο συντηρητικά κόμματα χάνουν ψηφοφόρους προς την εθνικιστική δεξιά, με όλο και πιο έντονα ακροδεξιά χρώματα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή