Επίδειξη του VR headset της Intel: Μετατρέπει αληθινούς χώρους σε πίστες παιχνιδιού

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 13:29
UPD:13:29
REUTERS/RICK WILKING
A- A A+

Η Intel επέδειξε στη CES 2017 στο Λας Βέγκας ένα σετ εικονικής πραγματικότητας που μπορεί να «αντικαθιστά» τα έπιπλα που βρίσκονται σε ένα δωμάτιο με αντικείμενα τα οποία ανταποκρίνονται περισσότερο στα δεδομένα μιας πίστας παιχνιδιού εικονικής πραγματικότητας.

Πρόκειται για το Project Alloy της εταιρείας, το οποίο, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Μπράιαν Κρζάνιχ, η Intel σκοπεύει να διαθέσει, με χορήγηση ειδικής άδειας, σε κατασκευαστές κατά τα τέλη του 2017.

REUTERS/RICK WILKING

Όπως αναφέρει το BBC, ο Κρζάνιχ τόνισε πως το συγκεκριμένο headset δεν απαιτεί επιπλέον ξεχωριστό PC ή σύνδεση σε πηγή ενέργειας – τόσο υπολογιστής όσο και μπαταρία υπάρχουν ενσωματωμένα σε αυτό. Δύο παίκτες σε ένα «σαλόνι» επέδειξαν στο κοινό πώς το σετ εικονικής πραγματικότητας μπορεί να δημιουργεί ένα εικονικό αντίγραφο του δωματίου, με παρουσία εμποδίων στη θέση υπαρκτών αντικειμένων, όπως έπιπλα. Η Intel το χαρακτηρίζει αυτό «merged reality».

Κατά την παρουσίαση, οι βιβλιοθήκες και το τραπεζάκι του καφέ αντικαταστάθηκαν ψηφιακά από αντικείμενα τα οποία ανταποκρίνονταν περισσότερο στα δεδομένα του παιχνιδιού, όπως πχ ένα διαστημόπλοιο.

EPA/MIKE NELSON

Το Projech Alloy είχε αποκαλυφθεί αρχικά τον περσινό Αύγουστο, αλλά η επίδειξη στη CES ήταν η πιο ολοκληρωμένη και εντυπωσιακή που έχει γίνει μέχρι τώρα. Όπως προαναφέρθηκε, δεν θα είναι η ίδια η Intel που θα το κατασκευάζει, αλλά θα προσφέρει την τεχνολογία σε άλλες εταιρείες για την κατασκευή δικών τους προϊόντων, μια διαδικασία που ελπίζεται να αρχίσει μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Προτεινόμενα για εσάς