Βουλγαρία - Από αμερικανικά πυρά σκοτώθηκε ο στρατιώτης στο Ιράκ

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2005 17:35
UPD:17:59
A- A A+

Η Βουλγαρία είναι πλέον βέβαιη ότι ο στρατιώτης της δύναμης που διατηρεί στο Ιράκ έπεσε νεκρός από τα πυρά αμερικανών στρατιωτών, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Αμυνας και στου στρατού της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας, Νικολάι Σβιράνοφ, οι σφαίρες που αφαιρέθηκαν από το σώμα του βούλγαρου στρατιώτη, ειναι αμερικανικής προέλευσης (7.62x51 Winchester).

Όπως είπε, ο θανάσιμος τραυματισμός του βουλγαρου στρατιώτη οφείλεται σε κακή επικοινωνία μεταξύ της βουλγαρικής και της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή που σημειώθηκε το μοιραίο επεισόδιο.

Η ειδηση πάντως όξυνε ακόμα περισσότερο τη διαμάχη στο εσωτερικό της Βουλγαρίας, με την αντιπολίτευση να επιτίθεται στην κυβέρνηση για την παρουσία βουλγαρων στρατιωτών στο Ιράκ, ζητώντας παράλληλα την τιμωρία των υπευθύνων για το θάνατο του στρατιώτη.

Την ίδια ωρα, έντονη είναι η κριτική του βουλγαρικού Τύπου προς τη στρατιωτική ηγεσία στη Σόφια, η οποία κατηγορείται ότι επιχείρησε να «κουκουλώσει» το θάνατο του στρατιώτη για να μη δυσαρεστήσει την Ουάσιγκτον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή