Χρ. Σταϊκούρας: Διγλωσσία και τυχοδιωκτισμός από την κυβέρνηση

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 13:54
UPD:13:55
SOOC/Alexandros Michailidis

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας

A- A A+

«Διγλωσσία, ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό» καταλόγισε στην κυβέρνηση ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι «η αλλαγή πολιτικής έχει καταστεί επιβεβλημένη».

«Ο υπουργός Οικονομικών έβαλε, πρόσφατα, την υπογραφή του σε τρία κείμενα» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας: «Το πρώτο, ο Κρατικός Προϋπολογισμός, εμπεριέχει νέα μέτρα, ύψους όσο ένας επιπλέον ΕΝΦΙΑ, τα οποία από προχθές υλοποιούνται, με βαρύ κόστος για την κοινωνία. Το δεύτερο, η απόφαση του Eurogroup, προβλέπει νέα μέτρα για το 2018, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για την επόμενη δεκαετία και μονιμοποίηση του “κόφτη” μισθών και συντάξεων. Και το τρίτο, η ταπεινωτική επιστολή προς τους θεσμούς, με την οποία δεσμεύεται για τη “διαρκή αφοσίωση στο Μνημόνιο”».

Ο τομεάρχης της Ν.Δ. υπενθύμισε την «εναλλακτική πρόταση» που έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η οποία, όπως ανέφερε, προβλέπει «εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης της φορολόγησης των πολιτών και υιοθέτηση ενός στρατηγικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή