SZ: Οι γερμανικές αρχές ήξεραν για τον Αμρί αλλά τον υποτίμησαν

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 00:43
UPD:01:09
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Ωστόσο, οι αξιωματικοί των διωκτικών αρχών οι οποίοι εξέτασαν το ενδεχόμενο να απελαθεί άμεσα ο Άμρι, αποφάνθηκαν πως δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία ότι ο νεαρός αποτελούσε σημαντική απειλή (φωτ. αρχείου).

 

A- A A+

Ο Τυνήσιος Άνις Άμρι, ο οποίος έπεσε με φορτηγό πάνω στο πλήθος, στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τη 19η Δεκεμβρίου, αποτελούσε απειλή για τη δημόσια ασφάλεια ήδη από τον Φεβρουάριο του 2016, αλλά οι αρχές κατέληξαν πως ήταν απίθανο να διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung (SZ).

Όπως σημειώνει η SZ, οι αρχές θεώρησαν πως ο Άμρι αποτελούσε απειλή όταν έλαβαν πληροφορίες πως βρισκόταν σε επαφή με φερόμενους τζιχαντιστές του ISIS.

Ο Άμρι, τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν Ιταλοί αστυνομικοί στο Μιλάνο την 23η Δεκεμβρίου, επιδίωξε να αγοράσει οπλισμό για να διαπράξει επίθεση στη Γερμανία κι έψαχνε για συνεργούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας που επικαλείται έγγραφα των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί των διωκτικών αρχών οι οποίοι εξέτασαν το ενδεχόμενο να απελαθεί άμεσα ο Άμρι, αποφάνθηκαν πως δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία ότι ο νεαρός αποτελούσε σημαντική απειλή.

Την ευθύνη για την επίθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή