Ο Ryan Gosling κάνει τα πρώτα του βήματα στη Σελήνη

Θα υποδυθεί τον αστροναύτη Neil Armstrong στην ταινία «First Man»
Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 17:57

Η ταινία, τα γυρίσματα της οποίας αναμένεται να αρχίσουν το επόμενο διάστημα, βασίζεται στο βιβλίο του James R. Hansen, «First Man: A Life of Neil A. Armstrong».

A- A A+

Ο Καναδός ηθοποιός Ryan Gosling θα υποδυθεί τον άνθρωπο που έκανε τα πρώτα βήματα στη Σελήνη, τον αστροναύτη Neil Armstrong, στην κινηματογραφική βιογραφία της Universal Studios που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Damien Chazelle, με τον τίτλο «First Man».

Ο 36χρονος ηθοποιός Ryan Gosling, o οποίος, μαζί με την Emma Stone, πρωταγωνιστεί στο υποψήφιο για 7 Χρυσές Σφαίρες μουσικοχορευτικό φιλμ «La la Land», που έχει επίσης σκηνοθετήσει ο Chazelle, σύμφωνα με πηγές του Variety, έχει κλείσει τη συμφωνία για τον ρόλο στην ταινία, με θέμα την αποστολή Apollo 11 της NASA στο φεγγάρι.

Η ταινία, τα γυρίσματα της οποίας αναμένεται να αρχίσουν το επόμενο διάστημα, βασίζεται στο βιβλίο του James R. Hansen, «First Man: A Life of Neil A. Armstrong», διασκευασμένο για τη μεγάλη οθόνη από τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο του «Spotlight», Josh Singer.

Το φιλμ θα εστιάζει στον Neil Armstrong την περίοδο από το 1961 έως το 1969, όταν ήταν στο στάδιο προετοιμασίας το διαστημικό πρόγραμμα της NASA. Συγκεκριμένα, θα διερευνά τις θυσίες και το κόστος, που απαιτήθηκαν από τον αστροναύτη και την Αμερική, για να στεφθεί με επιτυχία μία από τις πιο επικίνδυνες διαστημικές αποστολές στην ιστορία.

Ο Armstrong ήταν χειριστής αεροσκάφους στην αεροπορία ναυτικού και, το 1955, μπήκε στην Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Αεροναυτικής (NACA), τη μετέπειτα NASA, ως δοκιμαστής αεροσκαφών και μηχανικός. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη, στις 21 Ιουλίου του 1969.

Παραγωγοί της ταινίας από την Temple Hill θα είναι οι Wyck Godfrey και Marty Bowen, υπεύθυνος εκτέλεσης της παραγωγής ο Isaac Klausner, ενώ ο James Hansen θα είναι και συμπαραγωγός.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς