Κριτική Τραμπ στο Κογκρέσο με το «καλημέρα»

Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 17:32
UPD:19:34
REUTERS/JONATHAN ERNST

Ο κ. Τραμπ, αναφερόμενος στην απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να στηρίξει την αποδυνάμωση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Ηθικής της Βουλής των Αντιπροσώπων, σημείωσε ότι οι προτεραιότητες των βουλευτών θα έπρεπε να είναι άλλες (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την πρώτη ημέρα συνεδρίασης του νέου Κογκρέσου των ΗΠΑ, που προέκυψε από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, επέλεξε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να ασκήσει κριτική στο βασικό όργανο της νομοθετικής εξουσίας στη χώρα.

Ο κ. Τραμπ, αναφερόμενος στην απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με τη σημαία του οποίου εξελέγη και ο ίδιος στην προεδρία, να στηρίξει την αποδυνάμωση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, σημείωσε ότι οι προτεραιότητες των βουλευτών θα έπρεπε να είναι άλλες.

«Με όλο το νομοθετικό έργο με το οποίο έχει να ασχοληθεί το Κογκρέσο, πρέπει να κάνουν την αποδυνάμωση της Επιτροπής Δεοντολογίας την πρώτη τους προτεραιότητα; Επικεντρωθείτε στην φορολογική μεταρρύθμιση, το σύστημα υγείας και τόσα άλλα ζητήματα πολύ μεγαλύτερης σημασίας!», έγραψε στο Twitter ο νέος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

Η απόφαση για αποδυνάμωση της Επιτροπής Ηθικής θα ληφθεί από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων αργότερα εντός της ημέρας, παρά την αντίθεση και του προέδρου του σώματος, Ρεπουμπλικανού Πολ Ράιαν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή