Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα που απηύθηνε ο γιος πρώην κυβερνήτη επαρχίας του Πακιστάν, με το οποίο ζητούσε να προσευχηθούν για όσους κατηγορούνται βάσει του νόμου κατά της βλασφημίας, προκάλεσε αντιδράσεις, με κάποιους να φτάνουν στο σημείο να τον απειλήσουν με θάνατο.
Η υπόθεση φέρνει για ακόμη μία φορά στο προσκήνιο την επιρροή που ασκούν στο Πακιστάν οι σκληροπυρηνικοί μουσουλμάνοι που τάσσονται υπέρ τη βίας προκειμένου να υπερασπιστούν το Ισλάμ, παρότι η κυβέρνηση της χώρας έχει δεσμευθεί να καταπολεμήσει τον θρησκευτικό εξτρεμισμό.
Οι σκληροπυρηνικοί μουσουλμάνοι έχουν απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσουν μαζικές διαδηλώσεις, αν η αστυνομία δεν συλλάβει τον Σάαν Τασίρ με την κατηγορία της βλασφημίας κατά του Ισλάμ, αδίκημα που τιμωρείται με θάνατο.
Ο πατέρας του Σάαν, πρώην κυβερνήτης της επαρχίας Παντζάμπ Σάλμαν Τασίρ, δολοφονήθηκε το 2011 από τον σωματοφύλακά του, Μουμτάζ Κάντρι, επειδή είχε υπερασπιστεί την Άσια Μπίμπι, χριστιανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο βάσει του νόμου κατά της βλασφημίας, ο οποίος, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, θα έπρεπε να τροποποιηθεί.
Σε μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook ο Σάαν Τασίρ, μουσουλμάνος, ευχήθηκε χαρούμενες γιορτές στους χριστιανούς και επίσης ζήτησε να προσευχηθούν για την Μπίμπι και άλλους που είναι θύματα του «απάνθρωπου» νόμου για τη βλασφημία.
Ο Τασίρ δήλωσε ότι δέχθηκε «πολύ αξιόπιστες απειλές κατά της ζωής του» από σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους.
«Μου στέλνουν φωτογραφίες του Μουμτάζ Κάντρι μαζί με μηνύματα ότι υπάρχουν πολλοί Μουμτάζ Κάντρι που με περιμένουν», είπε ο Τασίρ.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία του Κάντρι στο τέλος Μαρτίου, μετά την εκτέλεσή του για τη δολοφονία του κυβερνήτη, επειδή τον θεωρούσαν ήρωα.
Περισσότεροι από 200 άνθρωποι στο Πακιστάν κατηγορούνται βάσει του νόμου κατά της βλασφημίας του 2015, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν σε μειονότητες, όπως οι χριστιανοί που αποτελούν το 1% του πληθυσμού της χώρας.