Εκεχειρία τουλάχιστον δύο μηνών στη Μοζαμβίκη

Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 13:12
UPD:13:17
EPA/ETIENNE LAURENT

Ο πρόεδρος Νιουσί ηγείται του κεντροαριστερού - αριστερού Frelimo (Μέτωπο Απελευθέρωσης Μοζαμβίκης), το οποίο ελέγχει και την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο (Συνέλευση της Δημοκρατίας).

A- A A+

Εκεχειρία για τουλάχιστον δύο μήνες κύρηξε το δεξιό αντιπολιτευτικό κίνημα Renamo της Μοζαμβίκης, ώστε να διευκολυνθεί ο διάλογος μεταξύ του ίδιου και του προέδρου της χώρας, Φιλίπ Νιουσί, καθώς και για να μειωθούν οι απώλειες αμάχων, σύμφωνα με τον ηγέτη του κινήματος Αφονσό Ντλακαμά.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τονίζουν ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις μεταξύ μαχητών του Renamo και κυβερνητικών δυνάμεων.

Τα δύο στρατόπεδα είχαν βρεθεί αντίπαλα στον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ του 1976 και του 1992, κατά τον οποίο 1 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Ο πρόεδρος Νιουσί ηγείται του κεντροαριστερού - αριστερού Frelimo (Μέτωπο Απελευθέρωσης Μοζαμβίκης), το οποίο ελέγχει και την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο (Συνέλευση της Δημοκρατίας). Το Frelimo ανήκει στη Σοσιαλιστική Διεθνή, ενώ το Renamo συμμετέχει ως παρατηρητής σε διεθνείς οργανώσεις κεντροδεξιών - χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή