Συναντήσεις Μολυβιάτη με Κοντολίζα Ράις και Κόφι Ανάν

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2005 14:25
UPD:14:53
A- A A+

Συναντήσεις με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, και με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, θα έχει αργότερα αυτό το μήνα ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, ανακοινώνοντας σήμερα το πρόγραμμα της επίσκεψης, χαρακτήρισε «εξαιρετικά ενδιαφέρον», τόσο για τις ΗΠΑ, όσο και για την Ελλάδα, το ταξίδι του κ. Μολυβιάτη και τις επαφές που θα έχει με μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο κ. Μολυβιάτης θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 24 Μαρτίου, αμέσως μετά την αναχώρησή του από τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η πορεία του Κυπριακού, οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η νέα ευρωπαϊκή τους διάσταση, καθώς και η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με την αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολίζα Ράις την Πέμπτη 24 Μαρτίου, καθώς και με το Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Στίβεν Χάρντλεϊ, ενώ τη Δευτέρα 28 Μαρτίου θα συναντηθεί με το γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Αναν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή