Γραπτές εξηγήσεις από τον Μητροπολίτη Πειραιώς

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2005 17:05
A- A A+

Οι διασυνδέσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου με την «Χρυσοπηγή» βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης στη Βουλή μεταξύ της υπουργού Παιδείας Μαριέτας Γιαννάκου και του βουλευτή του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου, που είχε καταθέσει και τη σχετική επίκαιρη ερώτηση http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/10/1022371.htm . Οικονομικό έλεγχο των Μητροπόλεων και των Μονών ζήτησε εν τω μεταξύ ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας, ο οποίος σήμερα απάντησε ότι είναι δεδομένο το γεγονός ότι οι τακτικοί έλεγχοι γίνονται κανονικά σε όλα τα ΝΠΔΔ και ότι όπου υπάρχουν υποψίες θα γίνονται και έκτακτοι έλεγχοι.

Τέλος, γραπτές εξηγήσεις στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο θα δώσει αύριο ο μητροπολίτης Πειραιώς για την καταγγελία εναντίον του περί σεξουαλικής παρενόχλησης το 1991. Η καταγγελία είχε γίνει από ιεροψάλτη.

Ο Καλλίνικος έκανε λόγο για σκευωρία από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, και ενημέρωσε τη ΔΙΣ ότι θα υποβάλει μηνύσεις στα ποινικά δικαστήρια.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, προσήλθε σήμερα στη ΔΙΣ και ο κατήγορος του μητροπολίτη Διδυμοτείχου Νικηφόρου από τον οποίον ζήτησαν γραπτές εξηγήσεις καθώς κατηγορεί τον ιεράρχη για ηθικά παραπτώματα.

Οσον αφορά τον μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονα, η ΔΙΣ ζήτησε το βούλευμα του Εφετείου Ναυπλίου, σύμφωνα με το οποίο ο ιεράρχης κατηγορείται για υπεξαίρεση άνω των 100 εκατ. δρχ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή