Πρόστιμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων σε ALTER και EXTRA 3

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2005 19:51
A- A A+

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε, σήμερα, πρόστιμα στους τηλεοπτικούς σταθμούς ALTER (80.000 ευρώ) και EXTRA 3 (90.000 ευρώ), όπως και στους δημοσιογράφους Μ. Τριανταφυλλόπουλο (50.000 ευρώ) και Σπ. Καρατζαφέρη (70.000 ευρώ) για αναφορά προσωπικών δεδομένων ιεραρχών και δικαστικών λειτουργών, που δεν είναι αναγκαία για την δημοσιογραφική διερεύνηση των συγκεκριμένων υποθέσεων.

Επίσης, η Αρχή δεν επέβαλε στον δημοσιογράφο Στ. Βορίνα πρόστιμο, ενώ απέρριψε τις προσφυγές του πρώην αρχιμανδρίτη Ιάκωβου - Παύλου Γιοσάκη.

«Η επανειλημμένη αναφορά σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υπερβαίνει τις ανάγκες ενημέρωσης του κοινού και αντιβαίνει στον Ν. 2472/1997 στο μέτρο που καταλήγει σε διαπόμπευση», έκρινε η Αρχή, η οποία δέχτηκε ότι «στο μέτρο που τα προσωπικά δεδομένα δικαστικών και ιεραρχών ανάγονται στην άσκηση του δημοσίου λειτουργήματός τους είναι ανεκτή κάθε επεξεργασία των δεδομένων αυτών, εφόσον πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».

Προτεινόμενα για εσάς