Ν.Δ.: Πανικόβλητο το Μαξίμου

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016 16:27
UPD:16:28
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
A- A A+

«Το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταληφθεί από πανικό», αναφέρει σε σχόλιό της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο νωρίτερα κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «συνεχίζει να κάνει σημαία του τον βούρκο».

«Όσο κι αν ενοχλούνται, η νομιμότητα και η κανονικότητα θα επιστρέψουν στη χώρα. Αυτό ισχύει και για την περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη. Καλή χρονιά!», συμπληρώνει η Ν.Δ.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για την κ. Γεροβασίλη με τίτλο «τρία χρόνια παράνομα βουλευτής», σύμφωνα με το οποίο η υπουργός ήταν μέτοχος σε επιχείρηση που συναλλάσσονταν με το Δημόσιο, ενώ ήταν ταυτόχρονα και βουλευτής.

Επικαλούμενη το «πόθεν έσχες» της κ. Γεροβασίλη, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έκανε λόγο για παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος. Βάσει του δημοσιεύματος, «ενώ η κ. Γεροβασίλη εξελέγη βουλευτής τον Μάιο του 2012 και με βάση το άρθρο 57 του Συντάγματος θα έπρεπε εντός οκτώ ημερών να παραιτηθεί από μέτοχος της εταιρείας "ΑΛΕΞΙΟΥ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε." που παρέχει ακτινοδιαγνωστικές υπηρεσίες στην Άρτα, συνεργαζόμενη με τον ΕΟΠΥΥ και το νοσοκομείο της πόλης, μεταβίβασε τις μετοχές της στον γιό της Απόστολο Κτενά, στις 30 Ιουλίου του 2015, δώδεκα ημέρες μετά την ορκωμοσία της ως κυβερνητικής εκπροσώπου».

Η κ. Γεροβασίλη προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για «λασπολογίες και ψέματα», ενώ η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι ζήτησαν την παραίτησή της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή