Globo TV: «Αστυνομικός ομολόγησε τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη»

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 21:07
UPD:21:19
REUTERS/RICARDO MORAES

Το καμμένο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκε το άψυχο σώμα του Έλληνα πρέσβη.

A- A A+

Τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στη Μπραζίλια φέρεται να ομολόγησε 29χρονος αστυνομικός, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV της Βραζιλίας, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές.

Κατά με το βραζιλιάνικο δίκτυο και όπως μεταδίδει το Reuters, ο 29χρονος αστυνομικός ομολόγησε ότι σκότωσε τον 59χρονο Κυριάκο Αμοιρίδη στο σπίτι που διατηρούσε ο διπλωμάτης στη Νόβα Ιγουάσου, προάστιο του Ρίο ντε Ζανέιρο, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο δίκτυο, οι αρχές εκτιμούν ότι ο αστυνομικός και η σύζυγος του Αμοιρίδη -οι οποίοι φέρονται να διατηρούσαν σχέση- είχαν σχεδιάσει εκ των προτέρων τη δολοφονία.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένει το ΥΠΕΞ

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης από τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, οι οποίες ακόμη δεν δώσει επίσημη ενημέρωση, αναμένει το υπουργείο Εξωτερικών, όπως επεσήμαναν νωρίτερα διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Νωρίς το απόγευμα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV επικαλούμενο πηγές στην αστυνομία, η σορός που βρέθηκε απανθρακωμένη στο αυτοκίνητο το οποίο ο πρεσβευτής είχε μισθώσει για τις διακοπές του στο Ρίο, ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη.

Οι βραζιλιανικές αρχές πρόκειται να συνεργαστούν με κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που αναμένεται το Σάββατο στη Βραζιλία, προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού την υπόθεση του Έλληνα πρέσβη. 

Στη Βραζιλία βρίσκεται και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, για να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς την υπόθεση, ενώ είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας.

Το πρωί εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών ο επιτετραμένος της πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα και είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες για το ζήτημα του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία.

Προκαταρκτική για την υπόθεση

Προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή