Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας

Μικροπροβλήματα στο οδικό δίκτυο
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 09:59
UPD:13:44
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Προβλήματα μικρής έκτασης παρατηρούνται και σήμερα στις μετακινήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, λόγω του συνεχιζόμενου κύματος κακοκαιρίας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει και σήμερα παγετό και χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Στην Αττική

Λόγω χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα των λεωφόρων Πάρνηθας και Φυλής, καθώς και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, η Τροχαία η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

  • Στη λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος της ταβέρνας Ζυγός.
  • Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.
  • Στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Αλεποχωρίου, από το 10 χλμ. έως την παραλιακή.

Στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θήβας ήρθη η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, αλλά η κίνηση από το ύψος της Κάντζας (ρεύμα προς Θήβα) γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολοσθητικών αλυσίδων.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και στον Υμηττό, από τη θέση Καλοπούλα, καθώς και στην επαρχιακή οδό Αγίου Μερκουρίου - Βαρυμπόμπης, από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας».

Στην Πελοπόννησο

Λόγω των έντονων χιονοπτώσεων, αλλά και του πρωινού παγετού συνεχίζονται τα προβλήματα και στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, στον νομό Αρκαδίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Λεβιδίου - Νεμέας και στις επαρχιακές οδούς Άστρους - Αγίου Πέτρου, Λεωνιδίου - Κοσμά, Αγίου Ανδρέα - Καστάνιτσας - Σίταινας  -Πλάτανου και στη δασική οδό Άνω Οστρακίνα - Βυτίνα.

Στην Κορινθία, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στις επαρχιακές οδούς Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, Τρικάλων - Καρυάς, Δερβενίου - Γκούρας, Λυγιάς - Πύργου, Λουτρού - Βρυσούλων, Καλλιθέας - Ελληνικού, Γκούρας - Κιάτου, Γκούρας - Δερβενίου, Γκούρας - Λυκουριάς και Περαχώρας - Πισίων.

Στη Λακωνία, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 13ο χιλιόμετρο έως το 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Δημητρίου Ζάρακος - Κρεμαστής, ενώ στη Μεσσηνία, προβλήματα εντοπίζονται από το 28ο χιλιόμετρο έως το 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης, μέσω Ταϋγέτου.

Στα Χανιά

Προβλήματα παρατηρούνται και στο ορεινό οδικό δίκτυο των Χανίων. Συγκεκριμένα, κλειστοί λόγω του χιονιά είναι οι οδικοί άξονες προς Ομαλό, Σφακιά, Κάνδανο και στο Ανατολικό Σέλινο, ενώ χιόνια έχουν πέσει στο Θέρισο, την Μαλάξα, Κεραμειά και σε σημεία με υψομετρο πάνω από 450 μέτρα.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, από τις 6 το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τα χιόνια.

Προβλήματα αναφέρθηκαν και στην ηλεκτροδότηση κυρίως σε ορεινές περιοχές, ενώ στην Εθνική οδό Χανίων Ρεθύμνου έπεσε δέντρο προκαλώντας υλικές ζημιές σε διερχόμενο όχημα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή