Βομβαρδισμοί Ρωσίας υπέρ Τουρκίας - Σύρων ανταρτών στην Αλ Μπαμπ;

Στόχος οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 17:14
UPD:17:31
REUTERS/HANDOUT

Δεν είναι σαφές προς το παρόν εάν οι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν σε συντονισμό ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία, η οποία κατηγόρησε αυτή την εβδομάδα τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών υπό τις ότι δεν υποστηρίζει τις επιχειρήσεις της στη Συρία.

A- A A+

Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στη διάρκεια της νύχτας στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στον νότιο τομέα της Αλ Μπαμπ, προπυργίου των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία το οποίο προσπαθούν να καταλάβουν Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι στρατιωτικά από την Τουρκία.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν εάν οι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν σε συντονισμό ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία, η οποία κατηγόρησε αυτή την εβδομάδα τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών υπό τις ΗΠΑ ότι δεν υποστηρίζει τις επιχειρήσεις της στη Συρία.

Οι επιδρομές σημειώθηκαν στον νότιο τομέα της συριακής πόλης, σύμφωνα με τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «πιθανότατα ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν την Αλ Μπαμπ τις δύο τελευταίες ημέρες σε υποστήριξη της τουρκικής επιχείρησης».

Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από τον τουρκικό στρατό προσπαθούν εδώ και πολλές εβδομάδες να αποσπάσουν από το Ι.Κ. την πόλη, η οποία αποτελεί στόχο στρατηγικής σημασίας και για την Τουρκία, καθώς η κατάληψή της αφαιρεί τη δυνατότητα ενοποίησης των τριών καντονίων που ελέγχουν οι Κούρδοι στον συριακό βορρά.

Αν και η Ρωσία στηρίζει το καθεστώς Άσαντ, διατηρεί κάποιες περιορισμένες σχέσεις με τη συριακή αντιπολίτευση, κυρίως με Σύρους αντάρτες που πολεμούν μαζί με τις κουρδικές YPG ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή