Αλλαγή φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2005 16:43
UPD:16:50
A- A A+

Ο Κωστής Στεφανόπουλος, μετά από δεκαετή θητεία στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, παραδίδει αύριο το μεσημέρι τη "σκυτάλη" στον Κάρολο Παπούλια, πρώην Υπουργό Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, στο πρόσωπο του οποίου συμφώνησαν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Βουλής.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας ανεδείχθη στις 8 Φεβρουαρίου ο έκτος Πρόεδρος της μεταπολιτευτικής Ελληνικής Δημοκρατίας, ξεπερνώντας μάλιστα σε ψήφους ακόμη και τον απερχόμενο Πρόεδρο, αφού ο πρώην Υπουργός έλαβε 279 έναντι 269 του αχαιού πολιτικού (στην εκλογή του 2000).

Ο νέος Πρόεδρος θα ορκισθεί αύριο το μεσημέρι ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, και αφού καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του ¶γνωστου Στρατιώτη θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα του αποδοθούν τιμές από άγημα της Προεδρικής Φρουράς.

Τον κ. Στεφανόπουλο επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, «για να του εκφράσει, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ελλήνων, ευχαριστίες για τον άψογο τρόπο με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά του».

Συνάντηση με τον κ. Στεφανόπουλο είχε και η πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, για να του ευχηθεί τη συνέχεια της δημιουργικής παρουσίας του στην κοινωνική ζωή.

Επιστολή προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απέστειλε ο γραμματέας της Κ.Ο., Δημήτρης Ρέππας, επισημαίνοντας την ανάγκη παρουσίας, όλων ανεξαιρέτως, στην αυριανή ορκωμοσία του Κάρολου Παπούλια.

«Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ενδεχόμενη απουσία, ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ποικίλων σχολίων και ερμηνειών», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ Ρέππας.

Την άρνησή του να παρευρεθεί στην αυριανή ορκωμοσία του Κάρολου Παπούλια, εκφράζει με γραπτή του δήλωση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Κολιοπάνος, γιατί «Ο Αρχιεπίσκοπος και η άρχουσα ομάδα της Ιεραρχίας, δεν σέβεται τους νόμους και το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. Πριν πέντε χρόνια, με πρόφαση την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, διακήρυσσε μπροστά στο Κοινοβούλιο, "οι νόμοι πέφτουν άμα δεν τους θέλει ο λαός". Πίστευα ότι ήταν πιθανόν να εγκαταλείψει το διχαστικό λόγο και να απαλλαγεί από τη δίψα για παράνομη κοσμική εξουσία. Δυστυχώς, οι τελευταίες οδυνηρές εξελίξεις, διαψεύδουν κάθε ελπίδα. Για

τους λόγους αυτούς, η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, όφειλαν με παρέμβασή τους στη Βουλή, να αποτρέψουν την εθιμική και μη προβλεπόμενη από το Σύνταγμα τελετή ορκωμοσίας ενώπιον του Αρχιεπισκόπου».

Υπενθυμίζεται ότι θα απέχουν από την ορκωμοσία και οι βουλευτές του ΣΥΝ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή