Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν ο «βασικός μέτοχος»

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2005 17:01
UPD:17:26
A- A A+

Το θέμα του «βασικού μετόχου» αναμένεται ότι θα εξεταστεί στην Κομισιόν στις 16 Μαρτίου, μετά από εισήγηση του αρμόδιου για την εσωτερική αγορά επιτρόπου, Μακ Γκρίβι. Θα απασχολήσει επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, την συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μπαρόζο την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση αν ενόψει αυτής της συνάντησης θα ζητηθεί και η αναβολή της συνόδου του κολεγίου των επιτρόπων, όπου θα συζητηθεί το θέμα του "βασικού μετόχου", ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει καμία ανάμειξη του πρωθυπουργού».

Ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι κατά την ενημέρωσή του «θα συζητηθούν την επόμενη Δευτέρα, σε επίπεδο Γενικής Διεύθυνσης θέματα, αντιρρήσεις κι επιφυλάξεις που έχουν διατυπωθεί σε ό,τι αφορά το άρθ.14 παρ.9 του Συντάγματος και τον ν.3021 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι συζητήσεις εστιάζονται επ΄αυτού κι όχι επί άλλων σημείων, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε αυτές τις συζητήσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες και μετά να μιλήσουμε για αναβολές».

Στο ερώτημα αν η επίσκεψη των κ. κ. Παυλόπουλου, Ρουσόπουλου και Φώλια στον κ. Σάουμπ αποσκοπούσε στο να μην συζητηθεί στο κολέγιο των επιτρόπων το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Αντώναρος παρατήρησε ότι η συνάντηση εκείνη «αποσκοπούσε στην ενημέρωση της Επιτροπής για τις θέσεις της Ελλάδας. Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο νόμος αυτός, που συμβάλει στη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαπλοκής, είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα και συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Προτεινόμενα για εσάς