Υπαινιγμοί Αθανασάκη για ανακατανομή εδρών

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2005 18:26
A- A A+

Για παγκόσμιο δικαστικό παράδοξο έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τυπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες απόφαση του Εκλογοδικείου οδηγεί σε ανακατανομή εδρών σε τρεις εκλογικές περιφέρειες της Β. Ελλάδας http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/11/1022933.htm .

Ο κ. Αθανασάκης θεώρησε ότι όλα αυτά γίνονται για να καταλήξει η έδρα της Πέλλας στις Σέρρες στον θείο του πρωθυπουργού Αχιλλέα Καραμανλή. Και στην περίπτωση αυτή, πρόσθεσε, η ρήση για τη γυναίκα του Καίσαρα ισχύει και για το θείο του.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασάκη, το παράδοξο είναι η προσμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων ως εγκύρων μόνο στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δεν θα προέκυπτε καμία αλλαγή εδρών, σε περίπτωση προσμέτρησής τους σε όλη την επικράτεια.

Ετσι, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, έχουμε δύο εκλογικά συστήματα, ένα που εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα και ένα που εφαρμόζεται ειδικά στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιπλέον, όπως τόνισε ο κ. Αθανασάκης, αν εκδοθεί μια τέτοια απόφαση θα οδηγήσει σε ανατροπή της πάγιας νομολογίας και θα βγάλει αντισυνταγματικό τον εκλογικό νόμο και για την Πέλλα και για την Κεντρική Μακεδονία, ενώ θα είναι συνταγματικός για όλη την υπόλοιπη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή