Facebook: Λάθος ενεργοποίηση του Safety Check για «έκρηξη» στη Μπανγκόκ

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 14:57
UPD:14:59
EPA/LUONG THAI LINH
A- A A+

Οι χρήστες του Facebook ενημερώθηκαν λανθασμένα για έκρηξη που δεν συνέβη ποτέ στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόνκ, εξαιτίας της ενεργοποίησης της λειτουργίας Safety Check. Το λάθος συνέβη σε περιόδο κατά την οποία το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δέχεται επικρίσεις λόγω του φαινομένου της εξάπλωσης ψευδών ειδήσεων μέσω αυτού.

To συγκεκριμένο χαρακτηριστικό επιτρέπει σε χρήστες του Facebook σε επικίνδυνες ζώνες να υποδείξουν πως είναι ασφαλείς, ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιήθηκε λόγω ενός διαδηλωτή που έριχνε κροτίδες. Το Facebook ανέφερε πως βασίστηκε σε μια «αξιόπιστη τρίτη πηγή για να επιβεβαιώσει το περιστατικό», ωστόσο ο τρόπος που παρουσιάστηκε παρερμηνεύτηκε από πολλούς στο δίκτυο, που άρχισαν να μιλούν για μια έκρηξη.

Την Τρίτη, ένας διαδηλωτής έριξε μικρές κροτίδες σε ένα κυβερνητικό κτίριο στη Μπανγκόκ. Σύμφωνα με το Facebook, αυτό ενεργοποίησε το Safety Check κατά τις 21:00 (τοπική ώρα), και δημιουργήθηκε μια σελίδα με τίτλο «The Explosion in Bangkok, Thailand», οπότε και χρήστες άρχισαν να υποδεικνύουν ότι ήταν ασφαλείς. Η σελίδα επίσης τράβηξε ένα link από μια ιστοσελίδα, ονόματι bangkokinformer.com, που είχε αναφορά σε βίντεο του BBC για έκρηξη στη Μπανγκόκ, ωστόσο εκείνο είχε τραβηχτεί το 2015, σχετικά με έκρηξη σε ναό.

 

Προτεινόμενα για εσάς