Τζορτζ Μάικλ: Αθέατες δωρεές και φιλανθρωπίες

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 07:10
A- A A+

Ο αναπάντεχος θάνατος του Τζορτζ Μάικλ, ανήμερα των Χριστουγέννων, μέσα από τη θλίψη, έμελε να φέρει και μια σειρά αναπάντεχων ειδήσεων, οι οποίες αποκαλύπτουν ένα άλλο πρόσωπο του τραγουδιστή, που είχε κρατήσει κρυφό.

 Πρόκειται για το πρόσωπο ενός φιλεύσπλαχνου ανθρώπου γεμάτου καλοσύνη, που προσέφερε  στους συνανθρώπους του σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν, χωρίς ποτέ να διαφημίζει τις καλές του πράξεις.

Δεν είναι λίγοι όσοι άρχισαν να ποστάρουν στο Twitter εμπειρίες τους από τις πράξεις καλοσύνης και συμπόνιας του Τζορτζ Μάικλ, είτε προς τους ίδιους είτε προς άλλους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αθέατης πλευράς του διάσημου καλλιτέχνη αποκάλυψε ο παρουσιαστής, σκηνοθέτης και παραγωγός Ρίτσαρντ Οζμάν.

Σύμφωνα με τον Οζμάν, όταν ήταν παραγωγός του τηλεπαιχνιδιού «Deal Or No Deal», μια παίκτρια είπε πως χρειάζεται 15.000 λίρες για εξωσωματική γονιμοποίηση και, την επόμενη ημέρα, ένας «ανώνυμος ευεργέτης» τηλεφώνησε στην εκπομπή και της έδωσε τα χρήματα. Η πράξη αυτή έμεινε μυστική μέχρι και την ημέρα του θανάτου του.

Η φιλανθρωπική δράση του καλλιτέχνη ήταν γνωστή καθώς είχε ενεργή συμμετοχή στην περίφημη Band Aid, στην οποία συμμετέχουν πολλοί Βρετανοί και Ιρλανδοί μουσικοί με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά της Αφρικής, ενώ ήταν και μέλος της οργάνωσης Rainbow Trust, που συγκεντρώνει χρήματα για παιδιά που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.

Προτεινόμενα για εσάς