Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Ν. Αναστασιάδης

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 19:16
UPD:19:18
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

O Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης

A- A A+

Στην Αθήνα θα μεταβεί την Παρασκευή ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, εν όψει της διάσκεψης της Γενεύης, όπου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. 

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, αυτήν τη βδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση τεχνοκρατών του ελληνικού και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο την προετοιμασία της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι μια τέτοια συνάντηση, πριν τη Γενεύη, δεν αναμένεται να δώσει λύση στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, αλλά, επεσήμανε, «σίγουρα, αν όλοι επιθυμούν να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γενεύη, μια τέτοια συνάντηση θα είναι υποβοηθητική προς αυτή την κατεύθυνση».

«Εκεί που επικεντρώνεται η δική μας προσπάθεια είναι στο να δημιουργηθεί η αναγκαία υποδομή από πλευράς προόδου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Γενεύη, καθώς επίσης στο να υπάρξει και η αναγκαία συζήτηση στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, κάτι που θα διευκολύνει στο να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γενεύη, ευελπιστώντας ότι με όλα αυτά τα δεδομένα θα είμαστε πιο κοντά στο στόχο για μια θετική κατάληξη στην Ελβετία», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή