Ν. Βούτσης: Ο Σόιμπλε διεκδικεί ρόλο υπερυπουργού

Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016 18:33
UPD:18:35
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Στην εκτίμηση ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας διεκδικεί ρόλο υπερυπουργού προχώρησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας ότι ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο κ. Σόιμπλε «δεν μπορεί από το να τυγχάνει απάντησης».

«Δεν είναι δυνατόν, άτυπα αλλά και τυπικά πλέον, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ να διεκδικεί ρόλο υπερυπουργού Οικονομικών και μάλιστα σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, κάνοντας προβλέψεις και εκτιμήσεις, αλλά και δίνοντας τον χρησμό του -επιτρέψτε μου να πώ- δημόσια, πριν από τη συνεδρίαση οποιουδήποτε οργάνου, θεσπισμένου ή λιγότερο θεσμικού, όπως το Eurogroup, προκειμένου να προκαλεί εντυπώσεις», ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984, ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε αναμενόμενη την επανέναρξη του διαλόγου για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τονίζοντας ότι δεν απαιτούσε ιδιαίτερη άδεια από τους δανειστές η έκτακτη παροχή της κυβέρνησης, η οποία είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στους θεσμούς, ανέφερε πως «ούτως ή άλλως, τέτοιες επιστολές συνήθως διαρρέουν από τις Βρυξέλλες».

Ο κ. Βούτσης εμφανίστηκε, τέλος, αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, ενώ αναφορικά με τον ρόλο του ΔΝΤ είπε ότι θα μπορούσε να είναι συμβουλευτικός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή