Ολοκληρώθηκε η πρώτη σύνοδος της Ευρωμεσογειακής Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2005 20:16
A- A A+

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η πρώτη σύνοδος της Ευρωμεσογειακής Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης, η οποία έγινε στο Κάιρο της Αιγύπτου με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Εθνικών Κοινοβουλίων από τις χώρες μέλη της Ε.Ε και των χωρών που μετέχουν στη διαδικασία της Βαρκελώνης.

«Εγινε ένας ενδιαφέρων διάλογος μεταξύ των χωρών της Βόρειας και της Νότιας Μεσογείου με τη διαμεσολάβηση της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», δήλωσε μετά τη λήξη των εργασιών η πρόεδρος της Βουλής, Αννα Μπενάκη - Ψαρούδα, η οποία συμμετείχε και με την ιδιότητα της Αντιπροέδρου της Ευρωμεσογειακής Συνέλευσης. «Τα αποτελέσματα ήταν επιτυχή και διότι κράτη που βρίσκονται σε αντιπαλότητα όπως π.χ. Συρία, Ισραήλ, Παλαιστίνη και Λίβανος κατόρθωσαν να συνομιλήσουν και να καταλήξουν σε σημεία της τελικής διακήρυξης, τα οποία προδίδουν ότι οι χώρες αυτές οδηγούνται σε διάλογο και διαπραγματεύσεις».

Μετά το πέρας των εργασιών, η πρόεδρος της Βουλής με την ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Αλαζχάρ του Καϊρου, το μεγαλύτερο και αρχαιότερο Πανεπιστήμιο στον αραβικό κόσμο με 280.000 φοιτητές και πάνω από 9.000 καθηγητές. Στο Πανεπιστήμιο λειτουργεί και Τμήμα Ελληνικών Σπουδών με περίπου 50 φοιτητές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή