«Τεχνικό ζήτημα» για τους Τούρκους η υπογραφή του Πρωτοκόλλου

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2005 11:13
A- A A+

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στην ΕΕ Ογκούζ Ντεμιράλπ κατά την ομιλια του χθες ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιχείρησε να υποβαθμίσει την υπογραφή του πρωτοκόλλου επέκτασης της τελωνειακής σύνδεσης της Αγκυρας με τα 10 νέα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα «τεχνικό ζήτημα».

Ο κ. Ντεμιράλπ που κλήθηκε από την Ευρωβουλή να δώσει εξηγήσεις για τις βιαιότητες της τουρκικής αστυνομίας εναντίον γυναικών στις αρχές του μήνα στην Κωνσταντινούπολη, υποστήριξε ότι το πρωτόκολλο θα υπογραφεί αφού ξεκαθαριστούν προηγουμένως μερικά ζητήματα και αφού διευκρινιστεί η διαδικασία επικύρωσής του στο εσωτερικό της Τουρκίας και σε κοινοτικό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο βρετανός ευρωβουλευτής του Εργατικού Κόμματος και μέλος της Επιτροπής για Θέματα Συντάγματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρίτσαρντ Κόρμπετ, επισημανε ότι η υπογραφή του Πρωτοκόλλου είναι αναγκαίο βήμα που πρέπει να κάνει η Τουρκία αν θέλει να συνεχίσει την πορεία ένταξής της στην Ε.Ε..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή