Βερολίνο: Στη δημοσιότητα βίντεο με το φορτηγό να επιταχύνει προς τη χριστουγεννιάτικη αγορά

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 00:36
UPD:00:52
YJTUBE

Στο βίντεο, το φορτηγό φαίνεται να επιταχύνει μπαίνοντας στον χώρο της χριστουγεννιάτικης αγοράς, ενώ λίγες στιγμές αργότερα, δεκάδες άνθρωποι τρέχουν για να απομακρυνθούν από το σημείο.

A- A A+

Την πορεία του φορτηγού, τη στιγμή που αυτό επιτάχυνε προς τη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο, κατέγραψε κάμερα τοποθετημένη σε ταξί.

Ο οδηγός του ταξί βρισκόταν έξω ακριβώς από την αγορά, ενώ το βίντεο είδε το «φως» της δημοσιότητας το βράδυ της Πέμπτης, τρεις ημέρες μετά από την επίθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 50 τραυματίστηκαν.

Στο βίντεο, το φορτηγό φαίνεται να επιταχύνει από τα αριστερά προς τα δεξιά, μπαίνοντας στον χώρο της χριστουγεννιάτικης αγοράς, ενώ λίγες στιγμές αργότερα, δεκάδες άνθρωποι τρέχουν για να απομακρυνθούν από το σημείο.

Η ανακάλυψη αποτυπωμάτων του 24χρονου Τυνήσιου Ανίς Αμρί εντός του φορτηγού, υποδεικνύουν πιθανότητα ότι αυτός είναι ο δράστης, είχε δηλώσει νωρίτερα υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ. 

Ο Άνις Άμρι φέρεται να απείλησε χριστιανό κρατούμενο ότι «θα του έκοβε το κεφάλι» σε ιταλική φυλακή

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Άνις Άμρι φέρεται να απείλησε χριστιανό κρατούμενο ότι «θα του έκοβε το κεφάλι», όταν βρισκόταν σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Σικελίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, ο χριστιανός κρατούμενος δεν ήθελε να ακούσει τις επίμονες προτροπές του Άμρι να αλλαξοπιστήσει και να ασπασθεί τον ισλαμισμό.

Ο Άμρι είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση από την ιταλική δικαιοσύνη για την πυρπόληση του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Λαμπεντούζα και για συμμετοχή σε ταραχές στις φυλακές της Σικελίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή