Αλ. Τσίπρας για προσφυγικό: Όσοι μάς κουνούν το δάχτυλο να τηρούν τις δεσμεύσεις τους

Έπαινοι του Πρωθυπουργού για το «πλεόνασμα ψυχής» των Ελλήνων
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 12:41
UPD:13:33
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Πρωθυπουργός στην εκδήλωση υποδοχής ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και μεταναστών της Βουλής

A- A A+

Το «πλεόνασμα ψυχής» του ελληνικού λαού, ο οποίος «άνοιξε την αγκαλιά του και έδωσε πολλές φορές από το υστέρημά του για να υποδεχθεί ανθρώπους που ήρθαν από τις χώρες τους κυνηγημένοι» εξήρε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην εκδήλωση υποδοχής ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και μεταναστών της Βουλής.

«Εμείς ανοίγουμε σήμερα την αγκαλιά μας και πιστεύω ότι αυτό αντανακλά στα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, σε αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους και παρά τις δυσκολίες μας κρατάμε μια στάση αξιοπρέπειας και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα. Όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός δεν θα το καταφέρουν» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε ακόμη ότι «όσοι ετούτες τις ημέρες μάς κουνούν το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, πρέπει πρώτα να τηρούν τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς».

INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Εμείς βέβαια», πρόσθεσε, «μέρες που είναι και έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων θα τους ανταποδώσουμε λέγοντας τους χρονιά πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά. Να έχουν την ευλογία να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους, όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης ούτε του κόσμου».

Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι Έλληνες «έχουμε αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο» το προσφυγικό, στηριζόμενοι στις κυρίαρχες αξίες και παραδόσεις του ελληνικού λαού. Παρατήρησε ωστόσο ότι δεν είχαν όλοι την ίδια στάση και αντιμετώπιση και ότι και στη χώρα μας, όπως και στην Κεντρική Ευρώπη, «αναπτύχθηκαν μισαλλόδοξες και ρατσιστικές απόψεις».

Σημείωσε παράλληλα ότι υπάρχουν «προβλήματα και δυσκολίες» στη διαχείριση του προσφυγικού. «Θα θέλαμε να έχουμε τη δυνατότητα να παράσχουμε ακόμη καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στη χώρα μας εγκλωβισμένοι διότι θέλουν να πάνε σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα να βρουν προορισμό αλλά η μονομερής κίνηση του κλεισίματος των συνόρων τους έχει εγκλωβίσει εδώ», είπε για να προσθέσει επίσης ότι «δεν είναι αξιόλογη και η προώθηση της διαδικασίας της μετεγκαστάστασης κυρίως για τα ασυνόδευτα ανήλικα, παρά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι Ευρωπαίοι εταίροι σε σειρά συνόδων κορυφής».

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, αναγνώρισε ότι «κάνουμε λάθη στην προσπάθειά μας, αργούμε κάποια φορά» αλλά όπως είπε, «προσπαθούμε πάρα πολύ».

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι η ηγεσία του υπουργείου θα συνεχίσει να προσπαθεί «να ανταπεξέλθει στην Ιστορία, σε αυτό που μας έτυχε» και θα απαιτήσει από την Ευρώπη «να ανταπεξέλθει και αυτή στις δικές της ευθύνες και στα δικά της καθήκοντα».

«Σας εύχομαι να σταματήσει ο πόλεμος, να σταματήσει η φτώχεια, να γυρίσετε γρήγορα σπίτια σας και να ζήσετε τη ζωή που ονειρεύεστε», κατέληξε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή