Σκόπια - Πολιτικός αναβρασμός με αφορμή το β' γύρο στις δημοτικές εκλογές

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2005 17:26
A- A A+

Τα πυρά της αντιπολίτευσης και τα επικριτικά σχόλια του Τύπου κατά της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, προκάλεσε η ανακοίνωση (με καθυστέρηση δύο ημερών) των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών της Κυριακής, σύμφωνα με τα οποία ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Τρίφουν Κόστοφσκι, δεν εκλέγεται δήμαρχος Σκοπίων από τον πρώτο γύρο.

Η εφορευτική επιτροπή των Σκοπιών ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Τρίφουν Κόστοφσκι έλαβε ποσοστό 48,60%, ενώ ο υποψήφιος των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και σημερινός δήμαρχος των Σκοπίων, Ρίστο Πένοφ, έλαβε ποσοστό 28,05%. Ως εκ τούτου, για την ανάδειξη του νέου δημάρχου της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ, θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος στις 27 Μαρτίου.

Ο Τύπος της γειτονικής χώρας κάνει λόγο για «πλαστογράφηση του εκλογικού αποτελέσματος στα Σκόπια» και για «κατασκευή από την κυβέρνηση δεύτερου γύρου», προκειμένου να μη φανεί ότι χάνει τη λαϊκή υποστήριξη.

Ο ίδιος ο Κόστοφσκι και η αντιπολίτευση κατηγόρησαν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και την εφορευτική επιτροπή των Σκοπίων για «νοθεία» και «πλαστογράφηση» του εκλογικού αποτελέσματος στο δήμο των Σκοπίων, και πλέον εξετάζουν τις κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν από εδώ και πέρα.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή