Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το Μπάκιγχαμ

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 13:06
UPD:13:07
EPA/DANIEL DEME

Η αλλαγή της Φρουράς γίνεται καθημερινά από τον Απρίλιο έως τα τέλη Ιουλίου και μέρα παρά μέρα το υπόλοιπο έτος. Αυτή η παραδοσιακή τελετή προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες μπροστά στα κιγκλιδώματα της κατοικίας της Ελισάβετ Β'.

A- A A+

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ ενισχύει η βρετανική αστυνομία, για προληπτικούς λόγους, μετά από την επίθεση στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιαρντ, από σήμερα, η κυκλοφορία, η οποία υπόκειτο ήδη σε περιορισμούς, θα απαγορεύεται από τις 10:45 έως τις 12.30 την ώρα της αλλαγής της φρουράς.

Η αλλαγή της φρουράς γίνεται καθημερινά από τον Απρίλιο έως τα τέλη Ιουλίου και μέρα παρά μέρα το υπόλοιπο έτος. Η παραδοσιακή αυτή τελετή προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες μπροστά στα κιγκλιδώματα της κατοικίας της Ελισάβετ Β'.

Η Σκότλαντ Γιαρντ σημειώνει ότι έχει ξεκινήσει μια αναθεώρηση των διαδικασιών ασφαλείας, όπως πράττει κάθε φορά όταν σημειώνεται μια επίθεση σε ευρωπαϊκή πόλη.

Η αστυνομία του Λονδίνου διαβεβαιώνει επίσης ότι διαθέτει «λεπτομερή σχέδια για την προστασία των δημόσιων εκδηλώσεων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής των βρετανικών εξωτερικών υπηρεσιών πληροφοριών Άλεξ Γιάνγκερ είχε δηλώσει πως η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και ο πόλεμος στη Συρία έχουν ως αποτέλεσμα να πλανάται μια απειλή επίθεσης «χωρίς προηγούμενο» στη Βρετανία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή