Πολωνία: Ήρε η κάτω Βουλή την απαγόρευση πρόσβασης των ΜΜΕ

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 14:25
UPD:14:37
REUTERS/AGENCJA GAZETA

Τα σχέδια για περιορισμό της πρόσβασης των ΜΜΕ στη Sejm που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο του Σώματος προκάλεσαν διαδηλώσεις έξω από το κοινοβούλιο και καθιστική διαμαρτυρία από βουλευτές της αντιπολίτευσης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Sejm.

A- A A+

Ήρε η κάτω Βουλή της Πολωνίας, η Sejm, την προσωρινή απαγόρευση που είχε επιβάλει στην πρόσβαση των ΜΜΕ και ανακοίνωσε ότι οποιεσδήποτε αλλαγές στους κανόνες που διέπουν την πρόσβαση των δημοσιογράφων δεν θα εφαρμοστούν χωρίς προηγούμενη διαβούλευση μαζί τους.

Τα σχέδια για περιορισμό της πρόσβασης των ΜΜΕ στη Sejm που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο του Σώματος προκάλεσαν διαδηλώσεις έξω από το κοινοβούλιο και καθιστική διαμαρτυρία από βουλευτές της αντιπολίτευσης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Sejm. Αντιδρώντας, ο πρόεδρος του Σώματος επέβαλε προσωρινά πλήρη απαγόρευση για τους δημοσιογράφους στο κτήριο την περασμένη εβδομάδα.

«Από σήμερα, οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και που αφορούν την πρόσβαση των δημοσιογράφων στα κτήρια της Sejm, παύουν να είναι δεσμευτικές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Sejm.

Νωρίς το πρωί η πολωνική αστυνομία έβαλε μεταλλικούς φράκτες γύρω από το κοινοβούλιο, αναγκάζοντας τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν από το κτήριο όπου διαμαρτύρονταν κατά των κυβερνητικών σχεδίων.

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων εξακολουθούσαν να βρίσκονται έξω από το κτήριο για πέμπτη ημέρα, όμως η αστυνομία, λέγοντας πως η συγκέντρωση ήταν παράνομη, τους απώθησε ή τους συνόδευσε στην άλλη πλευρά του δρόμου στη διάρκεια της νύχτας προτού σηκώσει τους φράκτες, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

Οι διαδηλωτές είχε στήσει νωρίτερα λίγα αντίσκηνα στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή